x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Afacerea momentului. La ce sumă se ridică investiția inițială

Afacerea momentului. La ce sumă se ridică investiția inițială

de Redacția Jurnalul    |    04 Oct 2024   •   22:15
Afacerea momentului. La ce sumă se ridică investiția inițială
Sursa foto: Hepta

O nouă afacere a luat avânt. Stocarea de energie a atras proiecte de peste 1.500 MW și este considerată o oportunitate majoră pe această piață, potrivit Ziarului Financiar.

Stocarea de energie este considerată o afacere profitabilă, potrivit estimărilor privind punerile în funcțiune de proiecte de energie verde. Un MWh de stocare este între 350.000 de euro/MWh și 450.000 de euro/MWh, în funcție de instalația de racordare și tehnologie.

Ca standard pentru tehnologie, se poate lua în calcul sau durată de stocare până la 4 ore. Pornind de la aceste date din piață, proiectele care au în acest moment avizele tehnice de racordare pornesc de la o valoare minimă a investiției de peste 500 milioane de euro. 

„Obiectivul României este de a atinge o pondere a SRE (surse regenerabile de energie) în consumul final brut de energie de cel puțin 38,3% până în 2030. Proiecțiile indică faptul că, până în 2025, ponderea SRE va ajunge la 31, 0%", se arată în noua variantă a Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNESC).
 

×
Subiecte în articol: afacere investitie energie