x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Antena 1 a achiziţionat megashow-ul „Idols”.

Antena 1 a achiziţionat megashow-ul „Idols”.

20 Iun 2011   •   21:00

Romania isi va alege idolul in pri­ma­vara lui 2012 in premiera la Antena 1. In plina campanie X Factor, productia cu statut de adevarat fe­no­men mondial, Antena 1 adauga o proaspata achizitie in portofoliul celor mai puternice formate tv din lu­me preluate in ultima vreme, printr-un show care a revolutionat in­treaga planeta. Idols este ur­ma­to­rul megaspectacol pregatit de Antena 1, unul dintre putinele formate ca­re bat recordurile de audienta de la o editie la alta si care are menirea de a transforma tinerii cu talente mu­zi­cale in vedete internationale.

Show-ul este difuzat in aproximativ cincizeci de tari si este vizio­nat de sute de milioane de oameni. Nu­mai in Statele Unite, 25 de mili­oa­ne de telespectatori se uita, in me­die, la American Idol. Totodata, conform prestigioasei reviste Forbes, American Idol este show-ul cel mai profitabil din Statele Unite. For­matul care va fi transmis de An­tena 1 in primavara lui 2012 aducea anul trecut postului de televiziune Fox, apartinand grupului News Corp, cate 7,11 milioane de dolari la fie­care jumatate de ora.

Castigatorii editiilor Idols s-au bu­curat, ulterior, de o cariera spec­ta­culoasa: intr-un top al incasarilor ar­­tistilor lansati de acest show, cei mai multi dintre ei sunt milionari in dolari. Creat in 2001 de Simon Fuller si lan­sat in Marea Britanie, Idols a de­ve­nit in scurt timp unul din­tre cele mai iubite si longevive for­mate, fiind di­f­uzat in aproape 50 de tari. Show-ul cauta cel mai bun in­­terpret de muzica pop, dand tot­o­­da­ta sansa publicului sa fie el cel care il lanseaza in cariera pe ur­ma­­torul su­per­star. Antena 1 va di­fu­za acest for­mat spectaculos in pri­ma­va­ra lui 2011.

×
Subiecte în articol: mass-media