x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Au fost montate primele grinzi pe Autostrada Moldovei

Au fost montate primele grinzi pe Autostrada Moldovei

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2023   •   22:51
Au fost montate primele grinzi pe Autostrada Moldovei
Sursa foto: Irinel Ionel Scriosteanu

Primele grinzi au fost montate pe Autostrada Moldovei, a anunțat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, care a vizitat marți șantierul Lotului 1 Dumbrava-Mizil al Autostrăzii Ploiești-Buzău.

Ionel Scrioșteanu spune că a vizitat kilometrul 0 al autostrăzii, unde va fi localizat noul nod rutier între A3 București-Ploiești și Autostrada A7, cel mai complex nod rutier din acest prim lot.

El spune că a fost finalizată descărcarea siturilor arheologice de pe întregul amplasament al autostrăzii, au fost montate primele 48 grinzi de beton aferente structurilor, au fost finalizate 32 din 39 de podețe și se lucrează la restul de 7 podețe și se efectuează lucrări de hidroizolație, umpluturi și verificări la cele 32 podețe finalizate.

Secretarul de stat spune că au fost realizate 960.000 metri cub din 2.5 milioane metri cub de umpluturi de pământ, 25.980 metri cub de strat de formă din pământ stabilizat cu lianți hidraulici, că se execută lucrări de umpluturi cu pământ la bretelele Nodului rutier de la Dumbrava și că a fost finalizată o structură (pod) și se lucrează concomitent la restul de 14 (poduri și pasaje) aferente contractului.

În cadrul proiectului este prevăzută construirea a 15 poduri și pasaje, 2 noduri rutiere, un centru de întreținere și monitorizare și perdele forestiere (48.7 ha).

Lotul 1 este cuprins între Dumbrava (Autostrada București - Ploiești) – Mizil (DJ 100C) și are o lungime de 21 km.

„Am solicitat antreprenorilor să crească mobilizarea în șantier, întrucât este foarte important ca și acest lot să fie dat în trafic în cursul anului viitor”, a scris pe Facebook secretarul de stat.

Lucrările de execuție la acest lot au început în toamna anului trecut, iar constructorul are la dispoziție 25 luni pentru finalizare și 1,46 miliarde lei, fără TVA, proveniți din PNRR.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: autostrada Moldovei