x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Autostrăzile, magnet pentru dezvoltatorii industriali

Autostrăzile, magnet pentru dezvoltatorii industriali

de Dan Straut    |    29 Iul 2020   •   11:14
Autostrăzile, magnet pentru dezvoltatorii industriali

În regiunile străbătute de autostrăzi, stocul de spații industriale este de până la 10 ori mai mare decât în celelalte zone ale țării, dezvoltatorii fiind atenți și la atitudinea autorităților față de mediul investițional, arată un studiu publicat ieri de compania de consultanță imobiliară JLL România.

„La finele primului trimestru, stocul de spații industriale și logistice se situa la 4,66 milioane de metri pătrați, mai mult de jumătate în București și județul Ilfov (2,46 milioane mp), iar din aceștia peste 60% sunt de-a lungul autostrăzii A1 București-Pitești”, notează autorii studiului. Potrivit acestora, „în perioada următoare am putea vedea conturarea unor alte zone de interes, în condițiile în care autoritățile locale conștientizează într-o măsură din ce în ce mai mare că pot obține beneficii suplimentare pentru comunitate și bugetele locale”.

 

 

Dezvoltatorii de spații industriale își doresc de la autorități să fie mai deschise către investiții și să faciliteze procesul de autorizare, să participe sau să ușureze procesul de extindere a rețelelor de utilități.

Costin Bănică, șef al departamentului Industrial al JLL România

 

×