x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 3 companii au fost desemnate furnizori de ultimă instanță pentru gaze naturale

3 companii au fost desemnate furnizori de ultimă instanță pentru gaze naturale

14 Dec 2021   •   14:17
3 companii au fost desemnate furnizori de ultimă instanță pentru gaze naturale

ANRE a decis că societățile Engie România, E.ON Energie România şi OMV Petrom S.A sunt furnizori de ultimă instanţă pentru gaze naturale. 

Astfel, furnizoriii de ultimă instanţă pentru gaze naturale desemnaţi de ANRE sunt: Electrica Furnizare, Premier Energy, Tinmar Energy, Engie România, E.ON Energie România, OMV Petrom S.A şi CEZ Vânzare S.A. Ultima doar până în data de 2 ianuarie 2022.

"Unul dintre obiectivele majore ale autorităţii de reglementare este asigurarea continuităţii în furnizarea cu gaze naturale la clienţii finali. În acest sens, ANRE a adus modificări şi completări Regulamentului privind furnizarea de ultimă instanţă a gazelor naturale (Regulament), aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 173/2020, cu scopul creşterii numărului de furnizori de ultimă instanţă (FUI) desemnaţi, care să aibă şi o cotă de piaţă semnificativă, întrucât furnizarea gazelor naturale în regim de ultimă instanţă implică o capabilitate operaţională şi financiară imediată care să le permită preluarea, în situaţii excepţionale, a portofoliilor de clienţi ale unor furnizori care din diverse motive nu îşi mai pot continua activitatea. Modificările au fost aprobate prin Ordinul ANRE nr. 125/2021, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 1165/08.12.2021", arată autoritatea de reglementare.

ANRE a organizat un proces de selecţie în perioada 8-14 decembrie 2021 pentru desemnarea furnizorilor de ultimă instanţă de gaze naturale.

 

×
Subiecte în articol: gaze furnizori de ultima instanta anre