x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie A doua rectificare bugetară din acest an, pe masa Guvernului

A doua rectificare bugetară din acest an, pe masa Guvernului

de Florina Zainescu    |    19 Aug 2009   •   00:00

Guvernul discută astăzi, în primă lectură, rectificarea bugetului de stat şi a bugetului asigurărilor sociale, urmând să ajusteze deficitul, conform înţelegerii cu FMI şi CE, de la 4,6% la 7,3% din PIB, a declarat Gheorghe Pogea, ministrul Finanţelor Publice.
"Rectificarea bugetară va face ajustări de la toate ministerele în mod echitabil, pentru că interesul meu este să asigur funcţionarea statului şi banii pentru investitiţii. Este luată în calcul inclusiv reducerea de cheltuieli cu personalul, echivalentă introducerii celor 10 zile de vacanţă, a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, pentru că asta este situaţia, veniturile au scăzut", a spus Pogea. Potrivit lui, rectificarea vizează tăierea cheltuielilor cu salarii, premii, bunuri şi servicii, cu 4,5 miliarde lei (0,9% din PIB), şi suplimentarea bugetului MAI, a celui pentru pensii şi şomaj, dar şi majorarea garanţiilor de stat.
Prima rectificare a bugetului din 2009 a fost efectuată în luna aprilie, în urma acordului de împrumut convenit cu FMI şi CE.

×
Subiecte în articol: economic