x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Acţiunile Facebook, lansate la tranzacționare pe Bursa de Valori Bucureşti

Acţiunile Facebook, lansate la tranzacționare pe Bursa de Valori Bucureşti

07 Dec 2012   •   09:48
Acţiunile Facebook, lansate la tranzacționare pe Bursa de Valori Bucureşti

Investitorii români pot cumpăra, începând de astăzi, acțiuni Facebook la Bursa de Valori București, fiind a 26-a companie de pe sistemul alternativ al BVB.

Titlurile Facebook vor fi lansate la tranzacţionare în cadrul Târgului de investiţii la Bursă, organizat în perioada 7 - 8 decembrie de casa de brokeraj Tradeville, scrie Agerpres. Facebook devine astfel a 26-a companie de pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucureşti, pentru care Tradeville acţionează ca market maker (furnizor de lichiditate/formator de piaţă).

Evoluţia ascendentă a veniturilor şi acţiunilor celei mai mari reţele de socializare, Facebook, depinde de eforturile managementului de a dinamiza activitatea companiei, potrivit raportului de evaluare realizat de Departamentul de Analiză al casei de brokeraj Tradeville.

Facebook a înregistrat în luna septembrie un număr impresionant de 1,007 miliarde de utilizatori (circa 1/7 din populaţia planetei), în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, din care 584 milioane au accesat zilnic site-ul de socializare, în creştere cu 28%.

Compania Facebook a fost listată pe 18 mai 2012, într-una dintre cele mai mari oferte publice iniţiale din istoria pieţelor americane.

×