x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Adrian Câciu ANUNȚĂ încasări cu 31% mai mari la bugetul de stat în ianuarie 2022

Adrian Câciu ANUNȚĂ încasări cu 31% mai mari la bugetul de stat în ianuarie 2022

02 Feb 2022   •   14:05
Adrian Câciu ANUNȚĂ încasări cu 31% mai mari la bugetul de stat în ianuarie 2022

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a anunțat că încasările la buget în ianuarie 2022 au fost cu 31% mai mari faţă de aceeași lună din anul trecut. respectiv cu 7 miliarde lei netă.

”Dincolo de elementele de colectare, care să fie făcute în mod curat şi fără a afecta mediul economic deja afectat, a colecta în mod raţional şi rezonabil, ceea ce e de colectat de către statul român, în bugetul de stat avem un plus de 45%”, a explicat Câciu.

Totodată, veniturile fiscale au crescut cu 31%.

”Avem încasări suplimentare şi la bugetele de asigurări. Iată că mediul economic, atâta timpt cât există aceste discuţii, înţelege situaţia prin care trece România şi înţelege faptul că Guvernul se preocupă să întoarcă prin programe o parte din bani mediul economic”.

Rambursările de TVA sunt la zi iar încasările din dividende încep să se vadă.

”Am reuşit să încasăm şi dividendele CEC, dar şi alte companii, dar şi încasările din redevenţe au crescut, încasările din taxa pe gaze, din OUG 17/2013. Lucrurile intră într-o perspectivă de încasare structurală. Se adăugă factura business to business şi radarul mărfurilor, pe care suntem pregătiţi să venim cu o ordonanţă săptămâna viitoare”, a spus ministrul.

×
Subiecte în articol: adrian caciu incasari buget