x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agricultorii ies iar în stradă

Agricultorii ies iar în stradă

de Irina Crudu    |    21 Mar 2010   •   00:00

Un număr de 400 de agricultori, membri ai federaţiei Agrostar, vor picheta marţi, 23 martie, între orele 11:00 şi 13:30, sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi al Ministerului Finanţelor Publice.

Aceştia cer plata subvenţiilor restante pe anul 2009, reducerea cu 50% a preţului motorinei pentru agricultură, la pompă, reducerea TVA pentru produsele agricole la 5% şi obţinerea unei derogări de la Comisia Europeană pentru menţinerea ajutorelor de stat şi în 2010.

"Am stabilit calendarul protestelor şi dacă problemele noastre nu îşi vor găsi rezolvarea, la începutul lunii mai vom organiza un miting în Capitală la care vor participa circa 8.000 de membri ai Agrostar şi vom aduce şi utilaje şi animale", a declarat Ştefan Niculae, preşedintele federaţiei Agrostar.

"Până acum ministerul nu a dat nicio dovadă ca ar avea o strategie coerentă care să scoată agricultura din criză. Importurile cresc, evaziunea fiscală creşte, agricultorii români dau faliment şi nu se face nimic. Numeroasele demersuri pe care le-am făcut până acum la Ministerul Agriculturii au rămas fără răspuns", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: redactie agricultura