x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agricultură - Finanţări europene de 1,1 miliarde de euro

Agricultură - Finanţări europene de 1,1 miliarde de euro

de Jurnalul National    |    18 Ian 2008   •   00:00

Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, estimează că va primi în acest an fonduri UE de 1,1 miliarde de euro, destinate sectorului agricol, dezvoltării rurale şi pescuitului.

Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, estimează că va primi în acest an fonduri UE de 1,1 miliarde de euro, destinate sectorului agricol, dezvoltării rurale şi pescuitului. Sumele provin din trei fonduri ale UE, respectiv Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din care sunt finanţate plăţile directe pentru agricultori, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), care sprijină dezvoltarea rurală şi Fondul European pentru Pescuit (FEP), destinat finanţării sectorului de pescuit. Defalcat, fondurile pentru dezvoltare rurală, se vor ridica în 2008 la aproape 614 milioane de euro, cele pentru finanţarea sectorului de pescuit la circa 20 de milioane de euro, în timp ce pentru subvenţii vom primi 477,4 milioane de euro.

 

Fondurile pentru dezvoltare rurală şi cele pentru pescuit vor fi accesate din martie, cel mai probabil, pe bază de proiect. În ceea ce priveşte fondurile FEGA, acestea sunt reprezentante, în mare parte, de subvenţii pentru agricultori. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură estimează că va plăti primele subvenţii, aferente anului 2007, începând din februarie.

×
Subiecte în articol: economic