Romanii sunt tot mai mancaciosi in ultimul timp. Anul trecut consumul pe cap de locuitor s-a majorat cu 0,3% - 21,8% la principalele produse alimentare.
IN CRESTERE. Astfel, in 2004, fiecare dintre noi a mancat circa 63,8 kilograme de carne si produse din carne, comparativ cu 59,4 kilograme acum doi ani, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii (MAPDR). Iar carnea de vita si cea de pui devin tot mai cautate. Consumul de carne de bovine s-a majorat de la 7,8 kg/locuitor la 9,5 kg/locuitor (cu 21,8 %), iar cel de carne de pasare de la 20,2 kg/locuitor la 22,9 kg/locuitor (cu 13,4%). Dar carnea de godac ramane in top, in stomacul romanului intrand anul trecut, in medie, 29,7 kilograme, in crestere cu doar 0,3%, comparativ cu 2003. La oua si lactate, consumul din 2004 a ramas aproape constant. In schimb am folosit mai mult ulei - 11,8 l/locuitor, comparativ cu 10,4 litri in 2003 - si am ingurgitat mai multa margarina - 4,1 kilograme de caciula, comparativ cu 2,5 kilograme acum doi ani.SCADERI. In ceea ce priveste consumul mediu de paine si produse fainoase, s-a inregistrat o scadere de la 168,2 kilograme pe cap de locuitor in 2003, la 158,2 kilograme anul trecut. Datele referitoare la consumul de paine sunt valabile doar pentru populatia urbana. (Florina Zainescu)
Citește pe Antena3.ro