x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Analiza- Hoteluri prea scumpe pentru romani

Analiza- Hoteluri prea scumpe pentru romani

15 Sep 2004   •   00:00

Hotelurile din Romania nu vor opera in perioada urmatoare majorari semnificative de preturi, acestea fiind deja cu mult prea mari in comparatie cu cererea de pe piata si puterea de cumparare a clientilor, sunt de parere reprezentantii industriei de profil.

CATALIN BUDESCU

PRETURI. Tariful mediu net anual la hotelurile de trei stele din Bucuresti este de circa 55-58 de euro pe camera, fara mic dejun, in conditiile in care media din Praga este de 42-44 de euro, si chiar de 33-35 de euro in extrasezon, iar din Budapesta, de circa 50 de euro.

"Ambele orase au structuri de reuniuni foarte bine puse la punct, iar afluxul constant de vizitatori le permite sa ridice tariful mediu. Chiar si asa nu ajung la nivelul practicat in Bucuresti", a declarat Paul Marasoiu, presedintele firmei de consultanta hoteliera Peacock Global Hotel Management.

MIZA. In ceea ce priveste celelalte orase din Romania, media se cifreaza la 38-40 de euro pe camera, tarif care se va mentine si in perioada urmatoare, cel putin pana la aparitia unor investitii majore in hoteluri de mari dimensiuni. O situatie similara se regaseste si in cazul unitatilor de cazare din statiunile montane, in special cele de pe Valea Prahovei, care mizeaza pe sezonul sarbatorilor de iarna.

Preturile pachetelor de Revelion si cele pentru sezonul viitor de pe Litoral vor fi negociate de reprezentantii hotelurilor si agentiilor cu ocazia Bursei de Turism, organizata saptamana viitoare la Saturn.

REVELIONUL VA FI SCUMP

"Tarifele de Revelion vor fi in acest an comparabile in euro cu cele de anul trecut, adica intre 200 de euro si 750 de euro pe Valea Prahovei. Ele sunt deja foarte mari, iar piata e la maximum, nu mai suporta majorari", a afirmat Dragos Raducanu, director executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc. La randul sau, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu, este de parere ca preturile la pachetele de Revelion sunt la un nivel prea ridicat, dar nu exclude posibilitatea unor cresteri usoare de tarife si in acest an datorita cererii de pe piata.

×
Subiecte în articol: economic