Reprezentanţii Millennium Building Development consideră că declaraţiile şi acţiunile publice ale reprezentantului Arhiepiscopiei Romano-Catolice aduc importante prejudicii materiale şi de imagine proiectului Cathedral Plaza şi companiei.
Compania este nemulţumită de intensificarea declaraţiilor publice şi demersurilor întreprinse de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, prin vocea arhiepiscopului Ioan Robu, în scopul blocării proiectului imobiliar Cathedral Plaza. "Declaraţiile şi acţiunile publice ale reprezentantului Arhiepiscopiei Romano-Catolice aduc importante prejudicii materiale şi de imagine proiectului Cathedral Plaza şi companiei noastre", se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei de compania Millennium. În document se mai precizează că nenumăratele acţiuni în instanţă introduse împotriva tuturor celor care au acordat aprobările pentru derularea proiectului, manipulările de natură politică sau politizarea voită a unui proiect de business constituie în acest sens dovezi clare ale intenţiilor evidente de sabotaj şi blocare a unui proiect pentru care, Arhiepiscopul Robu însuşi şi-a dat iniţial acordul.
În plus, reprezentanţii Millennium susţin că acţiunile Arhiepiscopiei îndreptate nu au avut niciodată scopul real de protejare a Catedralei Sfântul Iosif, ci numai de împiedicare a realizării proiectului imobiliar cu privire la care Ioan Robu şi-a exprimat ferm acordul şi pentru care însăşi ÎPS a propus denumirea de Cathedral Plaza. "Cum ar putea cineva susţine altceva, atâta timp cât autorizaţia de construire a fost constatată în mod definitiv şi irevocabil ca fiind legal emisă şi în vigoare, printr-o hotărâre judecătorească. În plus, toate autorităţile competente - incluzând atât Inspectoratul de Stat în Construcţii, cât şi Primăria Sectorului 1, Bucureşti, Prefectul Municipiului Bucureşti, şi chiar şi Primăria Municipiului Bucureşti, au recunoscut pe deplin valabilitatea proiectului.
"Cum poate susţine ARCB că realizarea proiectului "Cathedral Plaza" produce daune Catedralei Sfântul Iosif, atîta timp cât de mai mult de doi ani, de când au început lucrările de construcţie, catedrala nu a suferit nicio deteriorare, în ciuda "avertismentelor" cu privire la "iminenta prăbuşire"? De ce nu a permis niciodată ÎPS Ioan Robu expertizarea clădirii catedralei, pentru a se constata o eventuală deteriorare, dacă scopul acţiunilor constante ale ÎPS era numai acela de protejare a catedralei? De ce continuă atacurile în media prin afirmaţii nefondate cu privire la o pretinsă nevalabilitate a autorizaţiei de construire solicitând oprirea lucrărilor de construire, fără a aştepta ca instanţa judecătorească, pe care însăşi ARCB a investit-o în acest sens, să se pronunţe cu privire la aspectele astfel invocate de ARCB? ", se întreabă reprezentanţii Millennium Building Development.
Aceştia mai consideră că "scopul vădit al acţiunilor ARCB este numai acela de a continua să producă grave prejudicii patrimoniului investitorului".
Citește pe Antena3.ro