x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avertismentul unui important om de afaceri chinez!

Avertismentul unui important om de afaceri chinez!

25 Ian 2018   •   16:55
Avertismentul unui important om de afaceri chinez!

"Este foarte usor sa declansezi un razboi comercial, dar este foarte greu sa il opresti", a declarat Jack Ma, patronul companiei Alibaba. "Imi este teama si sunt ingrijorat. Nu folosit comertul ca arma, ci ca solutii, pentru rezolvarea problemelor", a continuat omul de afaceri, prezent la Forumul economic mondial, in plina desfasurare in mica, dar cocheta, statiune elvetiana de schi, Davos.

 

Declaratia a fost facuta la scurt timp dupa decizia Washingtonului de a introduce restrictii vamale la masini de spalat si panouri solare, hotarare interpretata drept inceputul "unui razboi comercial" impotriva Asiei, in general, si a Chinei, in special. Beijing si-a exprimt "marea lui nemultumire".

Adresandu-se, in alta ordine de idei, oamenilor de afaceri, Jack Ma, le-a spus ca, daca vor ca "intreprinderile lor sa se bucure de succes, femeile sunt cele mai bune".

De ce? Pentru ca, a explicat fondatorul Alibaba, "o persoana care doreste sa reuseasca trebuie sa aiba o componenta emotionala ridicata. In acelasi timp, daca nu vreti sa esuati rapid, trebuie sa detineti un nivel de inteligenta ridicat. Iar daca vreti sa fiti respectati, nu trebuie sa va lasati furat de sentimente de dragoste", a spus omul de afaceri.

In opinia lui, "femeile reusesc sa asigure cel mai bun echilibru intre cei trei factori, motiv pentru care ele merita sa ocupe functii importante si de mare responsabilitate"

 

 

×