x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Babiuc la masa, Vlasov absent

Babiuc la masa, Vlasov absent

25 Feb 2005   •   00:00

Traian Basescu l-a recunoscut ieri pe Victor Babiuc drept presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si Muncipiului Bucuresti. De la intalnirea cu oamenii de afaceri a lipsit Mihail Vlasov, cel care se autointituleaza presedintele unei asa-zise Camere de Comert a Romaniei.


DANIELA IVAN

INTALNIRE. Presedintele Basescu, alaturi de Theodor Stolojan si de Victor Babiuc
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a intalnit ieri cu noul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB), Victor Babiuc, cu ocazia lansarii unei campanii de pregatire a mediului de afaceri pentru integrarea in Uniunea Europeana. Faptul ca insusi presedintele Romaniei s-a deplasat impreuna cu o multime de ministri, secretari de stat si consilieri la sediul CCIRB echivaleaza cu recunoasterea acestei structuri, pe care cu numai doua saptamani inainte o decizie a Guvernului o separa in doua entitati distincte, respectiv Camera de Comert a Romaniei si Camera de Comert a Municipiului Bucuresti.

ABSENTA. Membrii Guvernului au venit sa discute cu oamenii de afaceri la sediul CCIRB recunoscand aceasta structura ca pe singura capabila sa difuzeze mesajul lor in mediul de afaceri. Sa fie oare primul semnal ca Guvernul a inteles ca a gresit atunci cand s-a amestecat in organizarea unei structuri neguvernamentale? Victor Babiuc a fost recunoscut de catre cei prezenti drept presedinte al CCIRB si a vorbit despre programul pe care-l are camera pentru pregatirea firmelor in vederea integrarii. De la aceasta intalnire importanta a lipsit Mihail Vlasov, cel care se autointituleaza presedintele unei asa-zise Camere de Comert a Romaniei. Atat comunitatea de afaceri, cat si reprezentantii Guvernului l-au ignorat pe Vlasov si au preferat sa participe la intalnirea gazduita de Victor Babiuc.

INTEGRARE. Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a cerut astazi Guvernului, ministerelor si tuturor factorilor de decizie sa explice popu-latiei care sunt costurile exacte ale aderarii la Uniunea Europeana.
El a adaugat ca integrarea inseamna costuri si chiar sacrificii uneori si ca ea se va realiza prin capacitatea romanilor de a fi solidari intr-un moment dificil.

COMPETITIE
Presedintele Romaniei a luat apararea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, spunand ca pozitia adoptata de Banca Nationala a Romaniei in ceea ce priveste evolutia cursului de schimb este fireasca si obliga mediul de afaceri sa isi ajusteze costurile pentru a deveni mai competitive.
"Leul are valoarea lui de piata si, prin jocul BNR, nu mai putem subventiona la nesfarsit lipsa de competitivitate", a afirmat Basescu. El a adaugat ca exportatorii nu au dreptul sa ceara BNR sa faca un joc inflationist, pentru ca Romania sa aiba exporturi mai bune.
×
Subiecte în articol: economic româniei