x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bancile incep sa aduca bani de-afara

Bancile incep sa aduca bani de-afara

17 Sep 2004   •   00:00

BERD si BCR Leasing au semnat un acord de finantare in valoare de 10 milioane de euro, destinat sustinerii achizitiilor de bunuri in leasing. Estimarile arata ca valoarea contractelor BCR Leasing ar putea ajunge, pana la sfarsitul anului, la 90 milioane euro.

ANDREI IONESCU

LEASING. In ultimii ani, BERD a semnat o serie de acorduri de finantare cu mai multe companii de leasing din Romania. Alpha Leasing a primit un imprumut de 5 milioane de euro, in vederea finantarii contractelor de leasing destinate IMM-urilor, aceeasi suma fiind acordata si BT Leasing Transilvania. Institutia financiara internationala a mai acordat si BRD Sogelease o linie de finantare de 10 milioane de euro, avand ca destinatie contractele pentru achizitionarea de echipamente de IMM-uri.

COMERT EXTERIOR. La randul ei, Banca de Comert si Dezvoltare a Marii Negre va acorda Bancii Transilvania o linie de finantare in valoare de 5 milioane de euro pentru sustinerea si dezvoltarea comertului exterior.

PORTOFOLIU. BERD este cel mai important investitor international din Romania, cu un portofoliu de angajamente ce depaseste 2 miliarde de euro. Black Sea Trade and Development Bank este o institutie financiara infiintata in anul 1999, cu participarea statelor din zona de cooperare economica a Marii Negre, si are ca obiectiv sprijinirea dezvoltarii economice si cooperarii regionale prin proiecte de finantare destinate atat sectorului public, cat si celui privat.

×
Subiecte în articol: economic