x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Băsescu: Procesul de diminuare a costurilor bugetare va continua şi în 2012

Băsescu: Procesul de diminuare a costurilor bugetare va continua şi în 2012

de Agerpres    |    19 Dec 2011   •   17:02

Procesul de diminuare a costurilor bugetare va continua si in anul 2012, in paralel cu o crestere a absorbtiei fondurilor europene, a declarat, luni, presedintele Romaniei, Traian Basescu, la Gala Jubiliara a Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR).

'In ceea ce priveste bugetul, cum vad eu bugetul anului viitor, pot spune ca s-a respectat filosofia nefericita dar utila a bugetului anului 2011, adica diminuarea cat mai mult a costurilor cu functionarea statului. Acest proces va continua la fel ca si mentinerea sau cresterea resurselor pentru investitii. Asa cum exportatorii sunt primii in Uniunea Europeana din punctul de vedere al procesului de crestere al exporturilor, la fel si Guvernul Romaniei este cel care a alocat cel mai mare procent din PIB pentru investitii in 2010. La fel va fi in 2011 si in 2012. Peste 6% din PIB este alocat investitiilor', a declarat Traian Basescu.

Seful statului a mentionat ca in 2012 cresterea absorbtiei fondurilor europene va fi puternica in raport cu gradul de absorbtie inregistrat pana in prezent.

'Anul viitor va fi o crestere puternica a absorbtiei fondurilor europene in raport cu ce este acum. Si acum, pe final de an, se salveaza anul 2011, pentru ca s-au trimis facturile la decontare, dar anul 2012 va fi unul mult mai bun decat 2011. Nu mai spun cauzele, nu are rost sa le mai discutam. Va fi un proces de absorbire mult mai bun, ceea ce va mentine sau va creste forta de munca realizata prin investitiile generate de stat', a spus Basescu.

×