x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BBC Worldwide, analiza pentru vanzare

BBC Worldwide, analiza pentru vanzare

16 Sep 2004   •   00:00

Conglomeratul British Broadcasting Corporation (BBC) - foto - a invitat trei giganti mondiali din domeniul mass-media (TimeWarner, Bertelsmann si Walt Disney) pentru a discuta o posibila vanzare a BBC Worldwide, divizia de editura si vanzari comerciale.

Conducatorii BBC estimeaza ca divizia Worldwide, care in exercitiul fiscal incheiat la 31 martie 2004 a generat un cashflow de 141 milioane lire sterline (250 milioane dolari), are o valoare de aproximativ doua miliarde lire sterline (3,5 miliarde dolari).

REFORMA INTERNA. Potrivit Financial Times, citat de AFP, negocierile dintre directorii din cadrul celor patru companii urmeaza sa fie demarate in urmatoarele saptamani pentru vanzarea activelor BBC, printre care se numara canalele BBC America si BBC Prime, 26 de reviste, activitatile de merchandising si divizia BBC de vanzari de programe in strainatate.

Operatiunea se inscrie intr-un program mai amplu de reforma interna a BBC, care a urmat scandalului provocat de sinuciderea in 2003 a expertului britanic in armament David Kelly, in urma unui reportaj controversat realizat de BBC.

Directorul general al BBC, Greg Dyke, a demisionat dupa publicarea raportului judecatorului Brian Hutton, cel care a fost insarcinat sa ancheteze moartea expertului David Kelly.

NEGARE CU JUMATATE DE GURA. Afirmatia conform careia BBC Worldwide va fi scoasa la vanzare este eronata.

In prezent, BBC deruleaza o serie de actiuni de analiza, printre care si a activitatii diviziei sale comerciale, actiune condusa de John Smith, ale carei rezultate vor fi prezentate la sfarsitul acestui an, a precizat trustul britanic de presa.

Companiile mentionate nu sunt singurele cu care s-a discutat, insa nu a fost luata nici o decizie in privinta diviziei comerciale, iar aceste companii nu au fost invitate sa liciteze pentru BBC Worldwide.
×
Subiecte în articol: economic