x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BCR Banca pentru Locuinţe vrea 50.000 de clienţi în acest an

BCR Banca pentru Locuinţe vrea 50.000 de clienţi în acest an

11 Iul 2008   •   00:00

BCR Banca pentru Locuinţe, care şi-a început activitatea în această săptămînă, vrea să încheie în acest an 50.000 de contracte, în valoare totală de 300 de milioane de euro, astfel încît să ocupe primul loc de pe piaţa de economisire- creditare, în funcţie de numărul contractelor noi.



BCR Banca pentru Locuinţe, care şi-a început activitatea în această săptămînă, vrea să încheie în acest an 50.000 de contracte, în valoare totală de 300 de milioane de euro, astfel încît să ocupe primul loc de pe piaţa de economisire- creditare, în funcţie de numărul contractelor noi. "În urma campaniei de preinformare pe care am derulat-o, circa 120.000 de clienţi s-au arătat interesaţi de sistemul de economisire-creditare, iar în primele două zile de activitate am semnat deja aproape 500 de contracte” potrivit lui Carmen Schuster, vicepreşedinte a băncii.

Pe termen mediu, reţeaua de unităţi a BCR va realiza 70% din volumul de contracte de economisire-creditare deoarece 82% dintre clienţi preferă să fie consiliaţi în vederea semnării unui astfel de contract de economisire- creditare.

Potrivit reprezentanţilor băncii, potenţialul pieţei româneşti pe segmentul de economisire-creditare este foarte mare, având în vedere că România are cea mai mică rată de penetrare din regiune, de 0,57%, în timp ce în Croaţia ajunge la 8,95%, iar Austria are cea mai mare rată, peste 60% din populaţie având încheiate astfel de contracte. În varianta cea mai optimistă, în România ar putea exista un milion de clienţi pe piaţa de economisire- creditare.

×
Subiecte în articol: economic