x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Berceanu: Ministerul Transporturilor va pregăti toate condiţiile ca autostrada de nord, Iaşi-Târgu Mureş, să poată intra în finanţare din 2013

Berceanu: Ministerul Transporturilor va pregăti toate condiţiile ca autostrada de nord, Iaşi-Târgu Mureş, să poată intra în finanţare din 2013

04 Iun 2009   •   00:00

Ideea realizării acestei autostrăzi a fost lansată tot de Berceanu în primul mandat de ministru al Transporturilor şi este valabilă şi în prezent.





Oficialul a explicat că va face tot posibilul ca această autostradă să poată intra pe finanţarea bugetului multianual al UE 2013-2020. "Nu avem capacitatea financiară să atacăm toate lucrurile în acelaşi timp", a spus Berceanu adăugând că pentru această autostradă vor fi făcute toate pregătirile necesare până în 2012.

El a menţionat că a discutat despre această autostradă şi cu oficiali ai UE, iar cu asigurarea unei cofinanţări din partea statului român să fie începute lucrările după 2013. Potrivit ministrului, de la bugetul UE România ar putea beneficia, în perioada 2013-2020, de 45-50 de miliarde de euro, în condiţiile în care în perioada 2007-2012 beneficiază de alocări de 33 de miliarde de euro.

Berceanu a arătat că autostrada de nord va fi în legătură cu Autostrada Transilvania şi va fi construită şi o bretea care să facă legătura cu culoarul de transport IV.

×
Subiecte în articol: economic