x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bernard Moscheni pleaca in octombrie

Bernard Moscheni pleaca in octombrie

04 Sep 2004   •   00:00

Actionarii Orange Romania vor desemna, la data de 14 septembrie, noul presedinte-director general al companiei. Bernard Moscheni (foto), actualmente in functie, urmeaza sa preia conducerea companiei belgiene Mobistar incepand cu luna octombrie.

VLAD MATEI

Desi Orange Romania nu a comunicat pana acum numele succesorului, surse din piata comunicatiior au declarat - pentru Jurnalul National, care a anuntat in premiera - ca Richard Moat, fost CEO al Orange Danemarca, are mari sanse de a-l inlocui pe Moscheni.

NEGOCIERI. Orange Romania, parte a grupului Orange, divizie a companiei France Telecom, avea, la finele lunii aprilie, urmatoarea structura a actionariatului: Orange Franta - 51%, Wirefree Services Belgia - 22,26%, Alcatel Olanda - 2,87%, doua companii romanesti, MBL Computers si Radcom, fiecare cu cate un pachet de 1,6%, restul de 20,67% actiuni fiind in proprietatea a opt firme de investitii controlate de AIG Consortium.

Directorul AIG New Europe Fund, Doina Popescu, a afirmat ca firmele de investitii se afla in negocieri cu investitori interesati de preluarea actiunilor detinute la Orange. Pana in prezent, discutiile nu au adus un rezultat concret.

REZULTATE. Orange Romania a raportat in primul semestru o cifra de afaceri de 281 milioane euro (+36,41%, fata de iunie 2003) si un portofoliu de 3,957 milioane utilizatori. Profitul operational inaintea cheltuielilor cu amortizarea a atins 147 milioane euro, in raport cu 108 milioane euro in primul semestru din 2003.

×
Subiecte în articol: economic orange