x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bitcoin scade la minimul pe 3 luni, volatilitate după tweet-urile lui Elon Musk

Bitcoin scade la minimul pe 3 luni, volatilitate după tweet-urile lui Elon Musk

17 Mai 2021   •   22:00
Bitcoin scade la minimul pe 3 luni, volatilitate după tweet-urile lui Elon Musk

Bitcoin a scăzut luni la minimul pe trei luni într-o sesiune volatilă, cu investitori vânzând și cumpărând moneda digitală după ce șeful Tesla, Elon Musk, a scris pe Twitter despre deținerile bitcoin ale producătorului auto, scrie Reuters.

Bitcoin a scăzut la 42.185 dolari, cel mai scăzut nivel din 8 februarie, urcând apoi ușor la 43.564 dolari.

În cel mai recent tweet, Musk a spus că „Tesla nu a vândut niciun bitcoin”. Cu o zi mai devreme, el a sugerat că Tesla ar fi putut face acest lucru, iar săptămâna trecută, Musk a spus că Tesla va înceta să încaseze bitcoin ca plată din cauza preocupărilor de mediu.

Musk a stimulat piața criptomonedelor cu entuziasmul său pentru respectivele active, dar în ultima vreme a părut să se distanțeze de bitcoin în favoarea dogecoin. În timp ce bitcoin, dogecoin și ether se bucură încă de creșteri puternice de la un an la altul, ultimele lor evoluții încep să sperie chiar și comercianții experimentați.

„Piața a dovedit că poate reacționa la tweet-urile lui Elon și în cazul în care comentariile sale continuă, prețul bitcoin poate fi menținut sub 50.000 de dolari pentru mult mai mult timp”, spune Alexander Vasiliev, cofondator și director comercial al rețelei globale de plăți Mercuryo.

Ether, legat de blockhain-ul ethereum, a scăzut până la 3.123,94 dolari și a fost tranzacționat ultima dată în scădere cu 8,3%, la 3.291 dolari. Dogecoin a scăzut cu 6%, la 0,48 dolari SUA, potrivit trackerului de date criptografice CoinGecko.com.

Tesla a dezvăluit în februarie că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari în primul trimestru. La sfârșitul lunii aprilie, Musk a declarat că compania a vândut 10% din posesiile sale pentru a obține lichidități.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bitcoin