x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Black Friday 2021. Circa 2 milioane de colete au fost preluate de curieri

Black Friday 2021. Circa 2 milioane de colete au fost preluate de curieri

23 Noi 2021   •   17:15
Black Friday 2021. Circa 2 milioane de colete au fost preluate de curieri

Circa două milioane de colete au fost predate de companiile de retail către curieri în weekend-ul de Black Friday 2021, arată un studiu realizat de Innoship. Numărul acestora a fost de 2,5 ori mai mare față de un weekend obișnuit.

Totodată, 79% din totalul comenzilor predate în primele trei zile ale campaniei au fost către: Fan Curier, Sameday şi Cargus. Cele mai multe au fost vineri, 12 noiembrie, când s-au ridicat 1,2 milioane de colete.

"Curierii au lucrat non-stop pe parcursul campaniei, astfel încât peste jumătate (58%) dintre livrările online preluate de la retaileri vineri, în prima zi de BF, au fost livrate foarte rapid, în weekend, iar la finalul zilei de marţi procentul de livrare a ajuns la 95%. Munca curierilor a fost uşurată şi de creşterea numărului punctelor fixe de tip locker sau pick-up points. Preferinţa consumatorilor pentru flexibilitate în opţiunile de livrare este confirmată şi prin faptul că 20% din volumele retailerilor care au implementat opţiunea de livrare la puncte fixe prin integrarea cu Innoship au ajuns în lokere", arată datele.

De asemenea, până de sărbători se estimează că numărul comenzilor rămâne ridicat. 

 

×
Subiecte în articol: Black Friday