x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BNR a urcat prognoza de inflaţie pentru 2010 de la 2,6% la 3,5%

BNR a urcat prognoza de inflaţie pentru 2010 de la 2,6% la 3,5%

05 Feb 2010   •   00:00

Banca Naţională a României (BNR) a urcat prognoza de inflaţie pentru 2010 de la 2,6% la 3,5% şi estimează pentru 2011 o rată de 2,7%.



"Va fi şi în ianuarie un impact negativ de la preţul petrolului. Am rectificat astfel semnificativ şi prognoza pe acest an (...) Mai mult de o cincime din impactul inflaţionist provine dintr-o măsură administrativă", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu.
Ţintele de inflaţie pentru acest an şi 2011 au rămas aceleaşi, de 3,5% plus/minus un punct procentual, respectiv 3% plus/minus un punct procentual.


Creditarea se va relua treptat şi diferenţiat de la o bancă la alta

Procesul de creditare se va relua treptat în următoarea perioadă, dar nu va fi generalizat, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
Potrivit acestuia urmează să existe diferenţe semnificative de la o bancă la altă. El opinează că unele bănci vor rămâne preponderent cu activităţi pe pieţele financiare şi ar putea să se specializeze pe astfel de operaţiuni. Guvernatorul BNR crede că reluarea creditării nu va aduce presiuni importante pe evoluţia inflaţiei.

×
Subiecte în articol: redactie bnr