x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BNR lansează o monedă de argint cu tema "170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti".

BNR lansează o monedă de argint cu tema "170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti".

19 Sep 2022   •   09:48
BNR lansează o monedă de argint cu tema "170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti".
Sursa foto: BNR

BNR lansează, astăzi, o monedă din argint cu tema "170 de ani de la înfiinţarea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti".

Tirajul maxim este de 5.000 de piese, iar preţul de vânzare este de 440 lei (fără TVA), inclusiv certificatul de autenticitate.

Moneda va avea o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, diametrul de 37 mm, greutatea de 31,103 grame şi cantul zimţat.

Aversul monedei prezintă clădirea rectoratului USAMVdin Bucureşti, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "10 LEI", stema României şi anul de emisiune "2022".
Reversul monedei prezintă portretul şi numele domnitorului Barbu Dimitrie Ştirbei, întemeietorul Şcolii Naţionale de Agricultură de la Pantelimon, clădirea şcolii, inscripţiile "UNIVERSITATEA DE STIINTE AGRONOMICE SI MEDICINA VETERINARA DIN BUCUREŞTI", "170 DE ANI" şi "1852", anul întemeierii şcolii.

Monedele din argint sunt, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, cu semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, în limbile română, engleză şi franceză.
Acestea au putere circulatorie pe teritoriul României și pot fi achiziționate prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: bnr moneda de argint