x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BRD: Cardurile Visa şi Mastercard funcţionează normal

BRD: Cardurile Visa şi Mastercard funcţionează normal

17 Dec 2011   •   12:06

Cardurile BRD, atat cele emise impreuna cu VISA, cat si cele emise sub sigla MasterCard, au functionat si functioneaza normal, putand fi folosite la retrageri la ATM si plati la comercianti, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei financiare.

Precizarile bancii au aparut in urma difuzarii de catre unele mijloace de informare in masa a unor informatii neverificate potrivit carora BRD ar fi “sistat tranzactiile cu carduri Maestro'. In comunicatul BRD se precizeaza ca banca a implementat in ultima perioada masuri de protectie suplimentara la nivelul sistemului de monitorizare a tranzactiilor in scopul de a asigura un grad sporit de securitate a acestora pentru toti clientii ei.

Isteria mediatica a cardurilor blocate s-a declansat in urma cu doua zile cand mai multe persoane s-au trezit in situatia de a nu-si mai putea folosi cardurile.

"Visa Europe a fost informata de probabilitatea unei brese de securitate in baza de date a unui procesator din Europa. S-a deschis o ancheta in acest sens si lucram indeaproape cu bancile pentru a ne asigura ca posesorii de card sunt protejati. Intrucat ancheta este in curs de desfasurare, nu putem oferi mai multe informatii in acest moment. In cazuri ca acesta, rolul nostru este de a sprijini investigatia derulata si de a proteja detinatorii de carduri. Posesorii de carduri trebuie sa fie atenti la conturile lor si sa raporteze bancii emitente orice activitate suspecta sau neobisnuita. Posesorii de carduri care sunt victime inocente ale fraudei isi vor primi banii inapoi, in conformitate cu termenii si conditiile bancii care le-a emis cardul ", a declarat vineri Catalin Cretu, director general al Visa Europe pentru Romania.

×