x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursele europene sunt în creştere

Bursele europene sunt în creştere

de Daniela Ivan    |    12 Aug 2011   •   11:21

Decizia de a opri tranzactiilor de tip vanzare in lipsa (short-selling) cu titluri ale companiilor financaire pe pietele din Franta, Italia, Spania si Belgia a fost una inspirata. Dupa aceasta hotarare, bursele europene sunt in urcare puternica.

Franta, Spania, Italia si Belgia au impus interdictii pe tranzactiile de tip vanzare in lipsa cu actiunile companiilor financiare, pentru a stabiliza pietele dupa deprecieri puternice ale actiunilor bancilor franceze in ultimele zile in urma unor zvonuri neverificate si dezmintite oficial.

Printre motivele invocate de autoritati pentru interdictie se numara "restrictionarea beneficiilor care pot fi castigate prin raspandirea de zvonuri false".

Indicele european de referinta FTSEurofirst 300 a urcat cu 2,5% pana la ora 9:56 GMT (12:56 ora Romaniei), in timp ce indicele bancar Stoxx Europe 600 a avansat cu 2,9%.

Bursa de la Bucure;ti a crescut cu 3,91% in prima parte a sedintei de astazi, sustinuta de revenirea pietelor externe, insa cei mai multi investitori au continuat sa adopte pozitii de asteptare si nu au intrat la tranzactionare.

×