x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 15 octombrie 2004

BUSINESS/Info - 15 octombrie 2004

15 Oct 2004   •   00:00
FURNIZOR. All Nipon Airways (ANA) a selectat Rolls-Royce drept furnizor pentru motoarele celor 50 de avioane Boeing 7E7 pe care le-a comandat recent. Contractul castigat de compania britanica se ridica la un miliard de dolari si va acoperi doar costul motoarelor, nu si pe cel al intretinerii, despre care analistii afirma ca ar putea fi mult mai costisitoare. Rolls-Royce se afla in competitie cu General Electric, care a primit, de asemenea, autorizatia de a produce motoare pentru noul model Boeing.

FUZIUNE. Furnizorul de servicii Internet ARtelecom va fuziona prin absorbtie cu RomTelecom. ARtelecom va functiona ca un "business unit" in cadrul operatorului. Operatiunea reprezinta un prim pas in consolidarea strategiei operatorului de telecomunicatii in domeniul transferului de date.

ARtelecom ocupa locul doi in clasamentul furnizorilor de servicii Internet prin dial-up si se situeaza intre primele zece companii in privinta serviciilor de acces prin linii dedicate. Actionarul dominant este RomTelecom, care detine peste 99% din capitalul social. Potrivit directorului general al ARtelecom, Voicu Albu, compania a incheiat anul 2003 cu o cifra de afaceri de 2 milioane euro si estimeaza ca pana la finele acestui an ARtelecom va atinge venituri de circa 4,5 milioane euro.

PROFIT. CEC a raportat, dupa primele noua luni ale anului, un profit brut de aproape 700 miliarde lei, in crestere cu 60% comparativ cu rezultatul obtinut in perioada similara din 2003. Soldul creditelor s-a ridicat 7.000 miliarde lei, reprezentand un plus de 16%. Activele totale ale bancii sunt in prezent de 48.098 miliarde lei (1,2 miliarde euro). CEC are un capital social de 1.497 miliarde lei, un numar de aproximativ 9.200 salariati si o retea teritoriala formata din 1.424 unitati.

PETROL FOARTE SCUMP. Cotatia titeiului de referinta pe piata americana a atins ieri nivelul-record de 54,6 dolari/baril, dupa ce un raport oficial a indicat o noua scadere a rezervelor de petrol ale SUA. Pe piata londoneza, livrarile pentru luna decembrie au fost perfectate la 50,60 dolari pe baril, in crestere cu 55 de centi. Preturile au urcat si pe baza temerilor ca Statele Unite nu mai au timp sa-si completeze stocurile pentru perioada de iarna, cand consumul atinge cote maxime.

×
Subiecte în articol: economic