x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 16 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 16 septembrie 2004

16 Sep 2004   •   00:00
TREI PENTRU GRIRO. Companiile Walter Tosto Serbatoi - Italia, Rominserv - Romania si consortiul format din firmele Relco, Laminate, Dualman si Asociatia Salariatilor Griro au depus oferte pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la societatea Griro Bucuresti. Potrivit Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), acestea au fost singurele oferte depuse la sediul institutiei pana la termenul-limita de 13 septembrie. Griro este o societate specializata in fabricarea de masini si utilaje - reactoare, rezervoare, schimbatoare de caldura. Compania are un capital social de 44 miliarde de lei si a fost inclusa in programul PSAL I convenit cu Banca Mondiala. (Catalin Budescu)

ASOCIERI. Sapte companii romanesti din domeniul energetic sunt pe cale sa incheie contracte (inclusiv de asociere in societati mixte) cu firme din Qatar, afirma reprezentantii Ministerului Economiei si Comertului. Oficialii companiilor Petrom, Upetrom, Romgaz, Romelectro, Condem, Ciprom si Electromontaj l-au insotit pe ministrul Dan Ioan Popescu in intalnirile pe care acesta le-a avut ieri cu oficialii arabi. Petrom si Romgaz s-ar putea implica intr-un proiect petrochimic, impreuna cu firmele Qatar Gas si Qatar Petroleum. Upetrom si compania Golf Drilling International ar putea colabora in domeniul instalatiilor de foraj petrolier, iar Romelectro si Energomontaj negociaza cu Qatar Electricity&Water Co. realizarea unor lucrari de transport si distributie a energiei electrice. Statul Qatar detine unele dintre cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume. (Adrian Ionescu)

OPRIRE. Administratia Interbrew Romania a decis oprirea temporara a activitatii fabricii de bere din Baia Mare. "Decizia luata vizeaza profitabilitatea companiei pe piata romaneasca. Ca urmare, s-a decis suspendarea pe o durata de patru luni de zile a procesului de productie", a declarat Mihai Albu, directorul Fabricii de Bere Interbrew din Baia Mare. Necesarul pietei urmeaza a fi acoperit de fabricile de bere din Blaj si Ploiesti. Pe durata opririi activitatii, cei 100 de salariati vor primi 75 la suta din salariul net. Interbrew produce, la Baia Mare, marcile de bere Hopfen Konig si Stela Artois.

×
Subiecte în articol: economic