x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO - 18 septembrie 2004

BUSINESS/INFO - 18 septembrie 2004

18 Sep 2004   •   00:00
PROMOVARE. Bram Boon (olandez, 48 ani) este viitorul director general al ING Asigurari de Viata. In prezent director de vanzari al companiei, acesta a ocupat, inainte de a veni in Romania, pozitia de CEO al ING Insurance Indonesia. Actual director general al diviziei de asigurari de viata, Violeta Ciurel a fost promovata in cadrul Grupului ING in functia de general manager Global Pensions, parasind astfel Romania, informeaza site-ul www.1asig.ro.

PROTESTE. Muncitorii sectiei de turnatorie a fabricii brasovene Hidromecanica au protestat, timp de cateva ore, in curtea uzinei nemultumiti ca nu si-au primit salariile neplatite de anul trecut. Liderul sindicatului Hidro-Forta, Mihai Apostu, a declarat ca la proteste au participat o suta din cei 500 de salariati ai fabricii. Potrivit sindicalistului, muncitorii sunt nemultumiti ca, din septembrie 2003, nu au primit decat 70%-80% din salariile cuvenite. De asemenea, muncitorii au mai invocat faptul ca nu le sunt platite concediile medicale si ca nu si-au primit primele de concediu. Mihai Apostu a sustinut ca aceste creante se ridica la aproape 14 miliarde de lei. Suma incasata in urma executarii silite asupra bunurilor lui Alexandru Crisan, fostul patron, se ridica la circa 3,7 miliarde lei . (Catalin Budescu)

RATING. Standard& Poor""s a imbunatatit cu doua trepte, de la "B minus" la "B plus", ratingul pe termen lung acordat companiei MobiFon Holdings BV, care controleaza pachetul majoritar de actiuni al operatorului roman de telefonie mobila MobiFon. Acelasi calificativ a fost acordat si Telesystem International Wireless (TIW), compania-mama a MobiFon Holdings. Agentia a reafirmat calificativul "B minus" alocat emisiunii de obligatiuni in valoare de 225 milioane dolari, lansata de MobiFon Holdings, cu scadenta in 2010. Perspectiva ratingurilor este stabila.

×
Subiecte în articol: economic