x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 2 octombrie 2004

BUSINESS/Info - 2 octombrie 2004

02 Oct 2004   •   00:00
ACHIZITIE. Reprezentantii Cooper Cameron Corporation sunt asteptati la Campina in urmatoarele doua-trei saptamani, a declarat Oana Argaseala, office manager al Sterom manufacturing. Actualii proprietari ai companiei Precision Castparts Corp au decis sa vanda mai multe din afacerile detinute. Intreaga tranzactie, care se va finaliza pana la sfarsitul anului trecut, se ridica la aproape 80 milioane dolari. Cifra globala de afaceri a companiilor incluse in tranzactie se ridica la 122 de milioane dolari, la sfarsitul anului fiscal 2004. In 2004, Sterom a inregistrat o cifra de afaceri de 33 de milioane dolari. "Majoritatea operatiunilor care se vor achizitiona vor fi integrate cu cele ale Cooper Cameron Valves si vor adauga masa critica diviziei afacerii si vor extinde oferta de produse si servicii. Este de asteptat ca achizitia sa aduca in anul urmator cresteri modeste ale veniturilor, insa asteptam imbunatatirea situatiei in 2006, pe masura ce vom beneficia de avantajul deplin al unor sinergii a costurilor", a declarat Sheldon R. Erikson, presedinte si CEO al Cooper Cameron.

PROFIT. Virtualul proprietar al Distrigaz Sud, Grupul Gaz de France, a anuntat un profit net de 835 milioane euro pe primul semestru, cu 2,3% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, prevazand un plus de profit de 910 milioane euro pe intreg anul 2004 fata de 2003. Activitatea internationala a grupului a contribuit cu 26,4 % la cifra de afaceri. Semnarea contractului de privatizare a Distrigaz Sud este asteptata in prima parte a lunii octombrie, pentru a coincide cu vizita in Romania a primului ministru francez. (A. N. Ionescu)

AUTORIZARE. Porsche Bank Romania, institutie de credit specializata in finantarea achizitiei de autovehicule, a primit autorizatia de functionare de la BNR si va deveni operationala pana la sfarsitul acestui an. Principalul obiect de activitate va fi acordarea de finantari pentru achizitionarea marcilor importate de Porsche Romania. Actionarul majoritar al bancii este Porsche Bank AG Salzburg care detine 99% din capitalul social, care se ridica la 370 miliarde lei.

×
Subiecte în articol: economic