x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 21 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 21 septembrie 2004

21 Sep 2004   •   00:00
DEZVOLTARE. Grupul spaniol de procesare a carnii Campofrio Alimentacion este in masura sa efectueze investitii de pana la 250 milioane euro, potrivit declaratiilor presedintelui companiei, Pedro Ballve, citat de Reuters. El nu a specificat cat din aceasta suma va fi folosita pentru achizitii si preluari. Ballve, a carui familie a fondat Campofrio in Burgos, in anul 1952, a afirmat ca grupul se concentreaza pe pietele din sudul si estul Europei, in special Rusia, unde s-a implantat inca din anul 1990. In Romania, compania spaniola este prezenta din 1999, cind a preluat firma tulceana Tabco.

PARTENERIAT. Lantul hotelier international Golden Tulip va intra pe piata romaneasca prin deschiderea, in luna decembrie, a unui hotel in centrul Bucurestiului. Hotelul va opera in baza unui contract de franciza incheiat cu un partener local, se afla in curs de constructie si va fi clasificat la patru stele. Compania olandeza este o firma privata de franciza care include circa 260 hoteluri in 41 de tari, majoritatea unitatilor fiind situate in centre urbane din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Cele doua marci ale grupului sunt Golden Tulip, pentru unitatile de patru si cinci stele, respectiv Tulip Inn, pentru cele de trei stele.

ACHIZITIE. SIF Oltenia si SIF Moldova au achizitionat, prin Bursa, un pachet de 8,61% din actiunile Sanex Cluj-Napoca. Valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 65,91 miliarde lei (1,6 milioane euro). In urma operatiunilor, SIF Oltenia va controla 11,42% din capitalul social al producatorului de obiecte sanitare ceramice. Anterior acestor tranzactii, Goodison Holdings BV detinea 67,46% din titlurile Sanex, fiind urmat SIF Oltenia - 7,27%, SIF Muntenia - 8,49% si alti actionari - 16,78%. Compania dispune de cele mai mari capacitati de productie de pe piata romaneasca, cu 6,8 milioane metri patrati de placi ceramice si 13.000 tone obiecte sanitare, avand o cota de 23-25% din piata de profil.

×
Subiecte în articol: economic