x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 22 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 22 septembrie 2004

22 Sep 2004   •   00:00
REVIZUIRE. Fitch Ratings a revizuit de la "stabila" la "pozitiva" perspectiva ratingurilor acordate BRD-Societe Generale si UniCredit Romania. In acelasi timp, Fitch a reafirmat la "BB" calificativele pe termen lung si la "B" cele pe termen scurt acordate celor doua banci. Ambele institutii de credit au ratingul de sprijin "3", iar UniCredit are ratingul individual "D". Noua perspectiva semnifica probabilitatea de imbunatatire a calificativelor pe termen scurt si mediu.

COMERT. Unul dintre cele mai mari lanturi de magazine de tip discount din Germania isi va face aparitia, din 2005, in Romania. Reteaua Plus isi continua expansiunea mondiala, informeaza Deutsche Welle. Compania, care face parte din concernul Tengelmann, a anuntat ca, in perioada 2004-2005, va mai deschide aproximativ 400 de filiale in Europa. In Germania, lantul Plus are 2.700 locatii si ocupa pozitia a treia, dupa Aldi si Lidl. In ultimele zece luni, Plus a avut un volum de tranzactii de peste 7 miliarde euro, aproape 5 miliarde fiind inregistrate pe piata germana. Presedintele companiei Plus Europa, Michael Hürter, a declarat ca in planurile de viitor se afla si Romania. In 2005 vor aparea si la noi primele magazine Plus. Principalii concurenti pe piata romaneasca ai companiei germane vor fi lanturile similare Metro, Selgros, Careffour sau Billa.

EXTINDERE. The Financial Times intra pe piata australiana. Prima editie tiparita aici - care va fi distribuita in 5.000 de copii, la un pret de 4 dolari australieni (2,80 dolari, 2,29 euro) bucata - urmeaza sa apara sambata viitoare pe standuri. Financial Times mai are editii in Statele Unite, Asia, Marea Britanie si Europa, avand zilnic o circulatie de peste 435.000 exemplare. Jurnalul va acoperi si stiri economice australiene, dar nu va incerca sa concureze direct cu deja recunoscutul cotidian The Australian Financial Review, publicat de gigantul media Fairfax. The Australian Financial Review se vinde cu 2,50 dolari australieni (1,75 dolari; 1,43 euro).

×
Subiecte în articol: economic