x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 25 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 25 septembrie 2004

25 Sep 2004   •   00:00
ECOLOGIC. Producatorul de ciment, betoane si agregate Holcim a inaugurat la Chitila prima statie ecologica de betoane din capitala, a opta de acest gen din reteaua pe care o detine in Romania. In comparatie cu statiile traditionale, tehnologia de ultima ora a statiilor de betoane ecologice permite atat reducerea emisiilor de praf si a zgomotului, cat si reciclarea rezidurilor de beton proaspat. Investitia s-a ridicat la 1,5 milioane euro. Noua statie este operationala pe tot parcursul anului, deoarece este echipata cu un sistem de incalzire a aerului si a apei, ceea ce permite producerea betonului in conditii optime chiar si pe timp friguros. Investitiile totale pe care Holcim le-a facut pana acum in Romania depasesc 270 milioane euro. Alte 40 milioane euro vor fi investite pana in 2006.

REDIVIVUS. Nike Inc. a anuntat o crestere a profiturilor trimestriale de 25%, pe fondul celor mai mari comenzi pe piata SUA din ultimii sapte ani. Cifra de afaceri pe primul trimestru a crescut cu 18%, la 3,56 miliarde dolari, fata de 3,02 miliarde dolari anul trecut. Mitch Kummetz, senior analist pentru DA Davidson & Co. (Portland), atribuie rezultatele unor relatii mai bune cu retailer-ul Foot Locker si unui interes reinnoit pe fondul Jocurilor Olimpice. Comenzile sporite cu peste 10%, aflate la cel mai inalt nivel al ultimilor sapte ani, dupa spusele lui Philip H. Knight, presedinte si director executiv Nike, marcheaza o schimbare de trend, dupa cativa ani de declin pe piata Americana a pantofilor de sport.

FORBES. Editia din acest an a traditionalului clasament al revistei americane Forbes contine cel mai mare numar de miliardari americani in dolari din istorie (313, fata de 262, anul trecut). Lider se mentine, in continuare, fondatorul Microsoft, Bill Gates (cu 48 miliarde), urmat de Warren Buffet (41 miliarde) si Paul Allen (20 miliarde). Unica rocada din Top 10, fata de editia precedenta, este cea dintre Michael Dell (Dell Computers) si Lawrence Ellison (Oracle), locurile 9 si, respectiv, 10.

×
Subiecte în articol: economic