x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 27 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 27 septembrie 2004

27 Sep 2004   •   00:00
PARIURI LA LOTO. Compania Nationala Loteria Romana (CNLR) a lansat Pariloto, un sistem de jocuri de pariuri sportive in cota fixa. In acest proiect s-au investit 25 milioane euro, a declarat directorul de marketing Adrian Albu. Grupul elen Intralot va furniza CNLR 1.800 terminale pentru pariuri sportive cu cota fixa, in baza unui contract de tip credit furnizor, acordat pe o perioada de zece ani. Pariurile pot viza partidele de fotbal, baschet, hochei, cursele de Formula 1 si concursurile de atletism, precum si oricare disciplina sportiva care va fi disponibila in program.

Pe piata romaneasca a pariurilor sportive mai activeaza firmele StanleyBet, Astra Sport Bets si Wettpunkt.

INVESTITIE. O companie italiana va investi, in Zona Libera Curtici-Arad (ZLCA), 5 milioane euro intr-un depozit de mobila, ulterior urmand sa fie construita si o fabrica de profil. "Investitia va genera circa 100 de locuri de munca", a declarat directorul general al ZLCA, Mircea Pavel. Zona Libera are o suprafata de 90 hectare, din care platforma Curtici se intinde pe 75 hectare. Investitiile in infrastructura au totalizat 6 milioane euro, conform sursei citate. In ZLCA isi desfasoara activitatea peste 100 firme care au investit, pana in prezent, mai mult de 50 milioane euro.

HIDROCENTRALE VANDUTE. Firma italiana ESPE a cumparat de la Hidroelectrica cinci microhidrocentrale de pe raul Firiza (Maramures) la un pret de 34,7 miliarde lei si s-a angajat sa investeasca, in urmatorii cinci ani, 53 miliarde lei pentru modernizare. Pentru vanzarea unitatilor de pe raul Firiza, compania a organizat o licitatie cu strigare, la care au depus opt oferte opt societati. Printre firmele interesate sa preia centralele s-au numarat investitori din Singapore, Italia si Cehia.

Hidroelectrica detine 227 de microhidrocentrale, din care, potrivit programului de privatizare stabilit de MEC, vor fi vandute pana in 2007 150 unitati.

×
Subiecte în articol: economic