x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 28 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 28 septembrie 2004

28 Sep 2004   •   00:00
PIRELLI LA SLATINA. Pirelli si Continental vor crea o companie mixta pentru construirea unei fabrici de cord metalic pentru anvelope la Slatina. Noua companie, Cord Romania SRL, va investi 40 milioane euro in urmatorii trei ani, dand nastere la 350 noi locuri de munca si urmand sa produca anual o cantitate de 30.000 tone cord metalic, se arata intr-un comunicat al ARIS. In cadrul noii companiei mixte, Pirelli Pneumatici va detine 80%, iar Continental 20% din actiuni. Cord Romania va construi o fabrica noua la Slatina. Aceasta va fi situata in apropierea celei deja existente (de cabluri si sisteme) detinuta de Pirelli in zona si va deservi piata est-europeana.

CRESTERE. Vanzarile prin magazinele Media Galaxy au depasit in acest an suma de 9 milioane euro, valoare mai mare cu 5% fata de estimarile grupului Altex. Cele mai mari cresteri la vanzari s-au inregistrat pe segmentul "produselor negre" si IT, respectiv televizoare, DVD-uri, telefoane GSM si calculatoare. Celor doua magazine Media Galaxy existente, situate in Bucuresti si Cluj-Napoca, li se vor adauga alte doua, unul in Mall-ul Plaza Romania si altul in parteneriat cu Bricostore. Grupul Altex a raportat pentru 2003 venituri de peste 136 milioane euro.

STUDIU. Electrocentrale Bucuresti (ELCEN) va primi un imprumut nerambursabil extern, in valoare de 220.840 dolari, destinat finantarii unui studiu de fezabilitate pentru modernizarea sistemelor de automatizare de la cele cinci centrale de termoficare pe care le detine societatea in Capitala. Studiul, acordat de SUA, va cuprinde o analiza a tuturor aspectelor tehnice si economice care tin de functionarea sistemelor de automatizare si dispecerizare, in vederea optimizarii livrarilor de energie cu cerintele consumatorilor si criteriile de eficienta, se arata intr-un comunicat al producatorului de energie electrica si termica.

×
Subiecte în articol: economic