x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 30 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 30 septembrie 2004

30 Sep 2004   •   00:00
PRELUARE. Grupul Veneto, actionar majoritar al bancii Italo Romena, vrea sa preia pachetul de control al companiei de leasing DRT Group Bucuresti, demersurile pentru obtinerea autorizatiilor necesare de la Banca Centrala a Italiei si Banca Nationala a Romaniei fiind in derulare. Grupul italian detine, din octombrie 2003, o participatie de 10% la capitalul social al societatii vizate de preluare. Achizitia s-a facut cu optiunea ca, in perioada urmatoare, Veneto Banca sa ajunga la un procent de 80% din capitalul firmei de leasing.

CONCURENT. Divizia de apa a Grupului francez Veolia Environnement’s isi va concentra afacerile in Germania si Europa de Est, potrivit directorului Antoine Frerot, care a declarat, la lansarea constructiei unei statii de epurare din Bucuresti, ca filiala pe care o conduce va concura pentru orice contract nou. Veolia Water a investit 120 milioane euro in Romania din anul 2000 incoace si opereaza statii de tratare a apei si servicii in domeniu in Bucuresti si Ploiesti.

CRESTE CIOCOLATA. Producatorul de ciocolata Heidi Chocolats Suisse Romania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de circa 7,9 milioane de dolari, comparativ cu 5,8 milioane de dolari anul trecut, dupa ce in primele opt luni vanzarile s-au majorat cu 30%. Potrivit reprezentantului Heidi, valoarea pietei interne s-ar putea ridica, in 2004, pana la 140 de milioane de dolari, cu 20 de milioane de dolari mai mult decat estimarile de la inceputul anului.

BANI PENTRU POD. Ministerul de Finante din Bulgaria a aprobat suma de 60 de milioane de euro drept contributie pentru proiectul de 230 de milioane de euro care prevede constructia unui al doilea pod intre Bulgaria si Romania, peste Dunare. Programul ISPA si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) vor furniza restul de 140 de milioane de euro printr-un grant de 70 de milioane de euro, respectiv un imprumut de aceeasi valoare. Inceperea constructiei podului este asteptata pentru mijlocul anului viitor.

×
Subiecte în articol: economic milioane