x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

19 Dec 2004   •   00:00

20 DECEMBRIE 2004
FINANTARE. Volksbank Romania va semna miercuri cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) un acord de finantare de 10 milioane euro, destinatia fondurilor fiind sustinerea IMM-urilor. In cursul anului 2002, cele doua parti au semnat o conventie in valoare de 10 milioane dolari, fondurile fiind destinate sustinerii activitatii IMM-urilor. Volksbank Romania a fost infiintata in anul 2000, ca filiala a grupului Osterreichische Volksbanken AG, fiind concentrata pe segmentul firmelor mici si mijlocii si al persoanelor fizice, mai ales prin acordarea de credite pentru consum.

PETROL. Compania americana Toreador Resources intentioneaza sa investeasca anul viitor sase milioane de dolari in dezvoltarea perimetrelor petroliere pe care le detine in concesiune in Romania. Fondurile vor fi destinate, in principal, in reabilitarea unor puturi de foraj din blocul petrolier Fauresti, a carui suprafata este de 1.325 acri (circa 536 hectare). Compania va redeschide sase puturi pana la sfarsitul anului, iar daca progamul va avea succes vor fi forate doua noi puturi de dezvoltare. In ceea ce priveste perimetrele Viperesti si Moinesti, firma americana va continua sa colecteze date geologice si geofizice si va redeschide un put de dezvoltare amplasat in blocul Viperesti. Toreador Resources a obtinut anul trecut concesiunea pentru perimetrele Viperesti, Moinesti si Fauresti.

TRANZACTIE. Un pachet de 67,72% din actiunile companiei Alum Tulcea a fost transferat vineri prin intermediul Rasdaq, valoarea totala a tranzactiei ridicandu-se la 282,86 miliarde lei (peste 7,3 milioane euro), conform raportului zilnic de tranzactionare. Numarul de actiuni transferate in sedinta bursiera s-a ridicat la circa 4,419 milioane titluri, pretul mediu fiind de 64.007 lei/titlu. Valoarea nominala a unei actiuni Alum este 59.582 lei/titlu. Alum Tulcea are un capital social de 388,81 miliarde lei. Producatorul de alumina a inregistrat in 2003 o cifra de afaceri de 2.397 miliarde lei (aproximativ 72,5 milioane dolari) si o pierdere bruta de 447 miliarde lei (circa 13,5 milioane dolari).

×
Subiecte în articol: economic milioane