x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

28 Oct 2004   •   00:00

28 OCTOMBRIE 2004
JOCURI DE SUCCES. Vanzarile producatorului de jocuri video Electronic Arts (EA), din intervalul iulie - septembrie, s-au cifrat la 716 milioane dolari, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Evolutia incasarilor a fost sustinuta de succesul de pe piata al jocurilor Madden NFL 2005, The Sims 2, Burnout 3, Takedown si NCAA Football 2005, fiecare depasind pragul de un milion de copii vandute. Pentru intregul an fiscal, EA prognozeaza venituri nete cuprinse intre 3,275 si 3,4 miliarde dolari, in crestere fata de exercitiul precedent, cand a obtinut 2,975 miliarde dolari.

SONDAJ. Consiliul Concurentei va realiza, la inceputul lunii viitoare, un sondaj de opinie in randurile celor mai mari companii din fiecare judet, care vor raspunde unui chestionar referitor la legislatia in domeniu. Sondajul va fi efectuat de inspectoratele teritoriale de concurenta, in perioada 1-5 noiembrie. Potrivit institutiei, sondajul va permite identificarea unor modalitati de comunicare mai eficiente cu mediul de afaceri pentru a permite firmelor sa-si adapteze strategia de afaceri la regulile europene. Autoritatea de reglementare mentioneaza ca Romania va trebui sa aplice acquis-ul comunitar in domeniul concurentei si ajutorului de stat, imediat dupa inchiderea negocierilor pentru Capitolul 6 - Politica in domeniul concurentei. (Catalin Budescu)

EXTINDERE. Banca Romaneasca, membra a Grupului National Bank of Greece, isi imbogateste oferta printr-un nou credit destinat persoanelor fizice, ce raspunde celor mai diverse cerinte: cumpararea, construirea, extinderea sau renovarea unei locuinte, cumpararea unui teren si chiar refinantarea creditelor cu aceeasi destinatie contractate de la alte banci. Limita de credit este de 200.000 de euro. Banca Romaneasca a extins perioada de creditare la 25 ani, creand astfel un produs accesibil si persoanelor cu venituri medii si a implementat procedura de preaprobare a creditului pentru casa (in 24 ore, fara a fi nevoie de precontractul de cumparare).

BANCA DE MASINI. Porsche Bank Romania, prima institutie de credit specializata in finantarea achizitiei de autovehicule, va incepe sa lucreze cu clientii la 15 noiembrie. Creditul auto, adresat atat persoanelor fizice, cat si firmelor, are o durata de 6-60 de luni. Pentru persoanele fizi-ce, valoarea imprumutului va fi de 3.000-75.000 de euro, cu un avans minimum de 25%. In cazul firmelor, plafonul de creditare va fi stabilit in functie de nevoile de finantare si de situatia financiara a beneficiarilor.

×
Subiecte în articol: economic