x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

26 Oct 2004   •   00:00

26 OCTOMBRIE 2004
HOTEL DE AFACERI. Lantul hotelier spaniol NH Hotels va deschide in primavara anului urmator primul hotel in Romania. Compania are un contract de management pentru NH Bucharest care va avea 78 de camere si va fi situat in centrul orasului. NH Hotels este una dintre cele mai importante companii hoteliere din Spania. Ea detine sau are in management 240 de hoteluri in 16 tari europene ca si din America de Sud si Africa, avand in total 34.000 de camere. In Europa, compania este a treia in randul hotelurilor de afaceri. Lansarea in Romania face parte dintr-un program mai mare de dezvoltare ce include 27 de proiecte care vor totaliza inca 4.000 de noi camere. Compania este cotata la bursa londoneza si are o capitalizare bursiera de 1,15 miliarde euro. (A.M.)

CAPITAL. De luni, 25 octombrie, societatea de servicii de investitii financiare Broker Cluj-Napoca vinde, prin oferta publica primara, actiunile nou emise pentru a-si majora capitalul social cu 89,5 miliarde lei. Oferta se desfasoara prin sistemul electronic de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti, intentiile conducerii Broker fiind de a cota societatea la Bursa. Broker este una dintre societatile de intermediere cele mai active, oferta sa constituind un eveniment in conditiile in care intrarea pe piata de capital a bancilor e de natura sa ameninte pozitiile societatilor independente de brokeraj. (Adrian N. Ionescu)

CRESTERE. Grupul de firme K Tech - Ultra Pro a consemnat, in primele noua luni, un volum al incasarilor de 44,8 milioane dolari, vanzarile din trimestrul III fiind de 15,1 milioane dolari. Vanzarile de calculatoare personale s-au ridicat, in intervalul iulie - septembrie 2004, la 9.200 unitati, in crestere cu 47% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru intregul an, K Tech - Ultra Pro estimeaza ca cifra sa de afaceri va atinge 60 milioane dolari, cu 30% mai mult decat in anul 2003.

INTERIMAT. Cristian Constantinescu, director general al companiei Allianz-Tiriac, a fost ales presedinte interimar al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), informeaza site-ul www.1asig.ro. Durata mandatului sau, obtinut printr-o decizie a Adunarii Generale reunite in sedinta extraordinara, este de 6 luni. Functia a ramas vacanta dupa ce Violeta Ciurel, aleasa presedinte in aprilie 2004, a fost promovata in cadrul Grupului ING, urmand sa paraseasca Romania. Constantinescu a mai ocupat aceasta pozitie timp de doua mandate, intre anii 1997 si 2004.

×
Subiecte în articol: economic