x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

23 Oct 2004   •   00:00

23 octombrie 2004

DELUXE. Cea mai scumpa cafea din lume costa 600 de euro/kg si provine din Indonezia. Dupa cum informeaza agentia italiana Ansa, citata de Rompres, sortimentul de cafea poarta numele de Kopi Luwak si este produs cu ajutorul unui animal micut. Boabele sunt culese si date apoi ca hrana unui fel de zibeta, care ulterior le elimina, nu inainte de a le fi imbogatit cu un anumit tip de enzime bogate in zahar. Apoi, boabele sunt prajite dupa metodele traditionale, sunt scoase la comercializare. Pana in prezent, nu multi au avut ocazia sa savureze acest produs, avand in vedere ca unicul importator se afla in Marea Britanie.

EXTINDERE. Lantul Howard Johnson va include anul viitor inca doua hoteluri in Romania, dupa ce a intrat pe piata o data cu inaugurarea fostului Hotel Dorobanti din Bucuresti, a declarat directorul general al unitatii, Antoni Kuhnen. Reteaua negociaza cu proprietarii mai multor unitati din Bucuresti, printre care si Hotelul Turist. In ceea ce priveste oportunitatea deschiderii unui hotel pe litoral, Kuhnen s-a aratat rezervat din cauza caracterului sezonier excesiv al turismului din zona.

SUPERMARKETURI. Compania Plus Discount, membra a grupului german de distributie Tengelmann, va deschide, in primavara anului viitor, in Bucuresti si in alte cateva orase mari, primele 15-20 de supermarketuri dintr-un total programat, de 120, in cinci ani. Valoarea totala a investitiilor alocate acestui proiect se ridica la 200 de milioane de euro, din care 17 milioane de euro pentru un centru logistic situat in Ploiesti. Compania germana a achizitionat deja un teren de 138.000 de metri patrati pentru amplasarea centrului, unde vor fi realizate toate operatiunile logistice, respectiv preluare, depozitare, pregatirea comenzilor si livrarea la fiecare magazin. (Catalin Budescu)

DAEWOO PE BUCATI. Coreea de Sud va scoate la vinzare trei companii preluate de la Daewoo, pe care le detine in urma unui program de salvare de la faliment a grupului. Autoritatile de la Seul vor oferi 58% din actiunile Daewoo Heavy Industries & Machinery, companie din domeniul ingineriei si industriei de aparare, pentru care spera sa obtina un pret de 1,3 miliarde de dolari, cu 60% peste valoarea de piata. In viitorul apropiat, pe piata vor fi disponibile 64% din actiunile Daewoo Engineering & Construction, cu o valoare totala de piata de 1,8 miliarde de dolari, si 53% din titlurile companiei de constructii navale Daewoo Shipbuilding & Ma-rine Engineering, evaluata la 2,8 miliarde de dolari. Companiile straine nu pot achizitiona active sud-coreene din domeniul apararii din motive de securitate nationala.

×
Subiecte în articol: economic