x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce îi așteaptă pe români în plină criză economică. Impozitul pe clădiri crește cu 50%

Ce îi așteaptă pe români în plină criză economică. Impozitul pe clădiri crește cu 50%

05 Oct 2022   •   17:04
Ce îi așteaptă pe români în plină criză economică. Impozitul pe clădiri crește cu 50%

Autoritățile vor să mărească povara fiscală pentru români, în pofida inflației și a scumpirilor galopante. Astfel, coaliția de guvernare are în plan majorarea impozitelor pe locuințe cu 50%.

În timp ce statele UE analizează măsuri de sprijinire  a populației, în contextul crizei energetice, a inflației fără precedent care duce la scăderea puterii de cumpărare, a prețurilor tot mai mari, coaliția  de guvernare vrea să crească impozitele pe locuințe, scrie  antena3.ro. 

Motivul îl reprezintă nevoia de  bani la bugetul de stat pentru a satisface cerințele primarilor care vor actualizarea sistemelor pentru a putea încasa noile taxe fiscale, potrivit recentelor modificări ale Codului Fiscal. Prin urmare, senatorii PSD și PNL au depus, pe ascuns, amendamente în Parlamentul României pentru a putea fi aplicate imediat. Deși rămâne la latitudinea edililor locali să aplice aceste majorări, aceștia sunt obligați de coaliția de guvernare deoarece nu vor primi finanțare pentru proiecte. 

Baza de impozitare pentru clădiri va crește de la 1 ianuarie 2023. 

Amendamentele vor fi dezbătute în Parlament și, cel mai probabil, vor trece deoarece au susținerea coaliției. 

BNR a anunțat că inflația a ajuns la 15, 32% în luna august 2022. 

×
Subiecte în articol: impozit cladiri