x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cea mai mare investitie din sectorul generare dupa 1989

Cea mai mare investitie din sectorul generare dupa 1989

16 Feb 2005   •   00:00

137 mil. Euro este valoarea investitiei pentru reabilitarea grupului numarul 4, de 150 MW, din CET Paroseni. Finantarea provine in intregime din credite externe JBIC si BNP Paribas.

Demarate la data de 31.03.2003, lucrarile de reabilitare au ca termen de finalizare data de 30.06.2006; in urma acestor demersuri, grupul va deveni prima unitate energetica ce se va incadra integral in limitele UE privind poluarea mediului inconjurator. In acest sens, a inceput preluarea unei intregi serii de echipamente din import in valoare de 85 milioane de euro, stadiul acestei preluari fiind urmatorul: au sosit deja echipamente in valoare de 30,5 milioane de euro, iar altele, in valoare de 8 milioane de euro, sunt in curs de sosire; de asemenea, pana la sfarsitul acestui an, 94% din utilajele importate vor fi deja la grupul numarul 4 de 150 MW din CET Paroseni.

OBIECTIVE. Principalele obiective ale lucrarilor de reabilitare sunt: un cazan de abur cu circulatie naturala si supraincalzire intermediara de 540 t/h, conceput si realizat de catre Babcook - Hitachi - Japonia; generator electric 176 MWA racit cu aer, conceput si executat Toshiba Corp. - Japonia; turbina de abur cu priza de cogenerare urbana de 150 MW, conceptie si realizare Turboatom - Ucraina si nu in ultimul rand, un Sistem de automatizare de tip DCS, conceput si realizat de catre Toshiba Corporation - Japonia.

×
Subiecte în articol: economic