x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cluburile de fotbal, incoltite de fisc

Cluburile de fotbal, incoltite de fisc

07 Mar 2005   •   00:00

ECONOMIC/BUSINESS
HOTARARE - Inspectorii, demisi daca nu aduc venituri la buget Cluburile de fotbal nu vor fi scutite de la plata datoriilor la buget, indiferent daca blocarea conturilor bancare de care se "bucura" unele dintre acestea poate amana startul returului campionatului national de fotbal.
FLORINA ZAINESCU

POZITIE. Ministrul Ionut Popescu nu pare deranjat ca blocarea conturilor cluburilor de fotbal ar putea intarzia campionatul
Multe cluburi de fotbal de pe plaiurile mioritice au, la ora actuala, conturile bancare blocate din cauza ca nu si-au platit datoriile la bugetul de stat. Iar Ministerul Finantelor (MFP) este hotarat sa fie neiertator cu rau-platnicii din lumea sportului rege, indiferent de consecinte. "N-am stat sa totalizez datoriile cluburilor de fotbal. Dar stiu ca orice contribuabil trebuie sa-si plateasca datoriile. Sigur ca fiecare se considera a avea un interes strategic, geopolitic, mondial, cosmic si asa mai departe, dar pentru noi toti contribuabilii sunt egali si vor fi tratati ca atare. Pe noi ne intereseaza mai putin daca nu va incepe nu stiu ce campionat. La asta trebuiau sa se gandeasca cei care nu si-au platit datoriile", a declarat Ionut Popescu, ministrul Finantelor.

DATORII. In acest moment, ANAF a aplicat masuri de executare silita - somatii, popriri pe conturi, sechestre asiguratorii, titluri executorii - pentru firmele care nu si-au achitat obligatiile fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale, bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, bugetul asigurarilor de somaj. Printre datornici se numara: Fotbal club Apulum Unirea- Alba Iulia, Fotbal Club Universitatea Craiova, Clubul de Fotbal Otelul- Galati, Fotbal Club Ceahlaul Piatra Neamt, Asociatia Fotbal Club Dinamo-Bucuresti, Asociatia Fotbal Club National- Bucuresti, Asociatia Fotbal Club Steaua, Asociatia sportiva fotbal Club Sportul Studentesc.

DEMISIA! In lupta cu datornicii, ministrul ii pune la zid si pe directorii executivi ai directiilor judetene ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Popescu a inmanat fiecaruia cate un plan cuprinzand volumul datoriilor curente si al arieratelor care trebuie platite de firmele din judetul respectiv la bugetul de stat. "Cine indeplineste planul, ramane, cine nu, pleaca acasa. Trebuie sa aduceti mai multi bani la bugetul de stat si ne vom desparti, in limitele legii, de cine nu va face performanta", a spus Popescu.

×
Subiecte în articol: economic fotbal club fotbal club