x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Coincidență fericită în sărmanul județ Giurgiu. Bădălău s-a făcut ministru, cumetrii lui au ajuns milionari

Coincidență fericită în sărmanul județ Giurgiu. Bădălău s-a făcut ministru, cumetrii lui au ajuns milionari

de Cristian Anton    |    24 Sep 2019   •   11:19
Coincidență fericită în sărmanul județ Giurgiu. Bădălău s-a făcut ministru, cumetrii lui au ajuns milionari

Kirlic Group SRL şi G&M Road Building Engineering SRL, firmele deţinute de cumetrii lui Nicolae Bădălău, ministrul Economiei, primesc zeci de milioane de lei de la stat într-un ritm susţinut. Afacerile soţilor George şi Paula Cuşă, naşii fiului lui Bădălău, au explodat pur şi simplu de când acesta a devenit ministru. Fie că vorbim de drumurile din Giurgiul natal, de cele din Craiova sau chiar din Portul Constanţa, cumetrii ministrului Economiei sunt mereu prezenţi.

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat pe 9 iulie 2019 un acord cadru pentru „lucrări de întreţinere periodică - covoare asfaltice pentru reţeaua de drumuri naţionale din administrarea DRDP Craiova, 36 de luni, Lot 3 SDN Târgu Jiu”. Beneficiară este Kirlic Group SRL din localitatea giurgiuveană Călugăreni, care va încasa de la CNAIR 22.893.086,06 lei, fără TVA. Banii se împart între mai multe firme ale cumetrilor lui Bădălău, din moment ce subcontractante sunt Anastamar Construct SRL, AAM Beton Giurgiu SRL şi G&M Road Building Engineering SRL, toate deţinute de familia Cuşă. O lună mai târziu, pe 21 august 2019, Kirlic Group SRL a primit şi de la Primăria Adunaţii Copăceni, din judeţul Giurgiu, un contract pentru modernizarea drumurilor locale, în valoare de 11.668.531,46 lei, fără TVA. Întâmplător sau nu, câştigătoare a fost desemnată singura firmă interesată de banii din Adunaţii Copăceni, având ca subcontractant Anastamar Construct SRL.

Afacere crescută de 122 de ori

Pe 29 august 2019, G&M Road Building Engineering SRL a descins şi în Portul Constanţa. Compania Naţională Administrarea Porturilor Maritime SA Constanţa i-a oferit un contract de 2.740.989,51 lei, fără TVA, pentru întreţinerea drumurilor din incinta portului, facilitând astfel extinderea afacerilor lui Cuşă şi pe litoral. G&M Road Building Engineering SRL a ajuns astfel la 11 contracte cu statul, în perioada septembrie 2018- august 2019, în valoare totală de circa 65 de milioane de lei. Nu întâmplător, cifra de afaceri aproape s-a dublat din 2017 în 2018, de la 23,6 milioane lei la 42,6 milioane lei, în timp ce profitul net a crescut de nu mai puţin de 74 de ori, de la 81.000 lei la 6 milioane lei.

 

40.000.000 de euro au câştigat de la stat cumetrii ministrului Economiei 

Spectaculoasă este şi evoluţia Kirlic Group SRL, care a prins 14 contracte cu statul în perioada iulie 2018- august 2019, în valoare totală de aproximativ 118 milioane de lei. Banii publici au făcut posibil un salt incredibil, cifra de afaceri a Kirlic Group SRL crescând de 122 de ori într-un singur an, de la 250.000 lei în 2017 la 30 de milioane de lei în 2018, când a obţinut şi un profit net de 5,3 milioane lei. Dacă adăugăm şi lucrările câştigate de celelalte firme ale familiei Cuşă, Anastamar Construct SRL şi Gecor Prod Construct 94 SRL, observăm că rudele lui Bădălău au câştigat sume impresionante de la stat, mai ales de când cumătrul lor a ajuns ministrul Economiei.  

Dansau pe mese în Mamaia

Soţii George şi Paula Cuşă sunt naşii lui Gabriel Radu Bădălău, fiul ministrului Niculae Bădălău, unul din cei mai puternici baroni PSD. Cele două familii sunt apropiate şi petrec deseori împreună. Pentru ca tabloul cumetriilor să fie complet, trebuie amintit că Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, de la care vin cele mai bănoase contracte pentru firmele familiei, este prieten din copilărie cu George Cuşă, dar şi finul lui Niculae Bădălău.

Senatorul şi liderul PSD Niculae Bădălău este ministrul Economiei din noiembrie 2018. De atunci, afacerile cu statul ale rudelor sale au explodat

Pentru a înţelege cât de apropiaţi sunt, merită spus că în vara lui 2016, George Cuşă şi Marian Mina dansau pe mese într-un club de fiţe din Mamaia, la o petrecere la care participau şi senatorul Bădălău, împreună cu fiul său. 

 

×
Subiecte în articol: nicolae badalau