x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Colţii crizei nucleare lasă urme adânci la Toshiba.

Colţii crizei nucleare lasă urme adânci la Toshiba.

de Daniel Ionaşcu    |    24 Mai 2011   •   12:29

Conglomeratul industrial japonez Toshiba a anuntat astazi ca planurile sale in privinta comenzilor nucleare vor fi date inapoi, scrie BBC News.

Compania se astepta anterior la 39 de comenzi pentru reactoarele sale nucleare pana in martie 2016, insa acestea ar putea fi intarziate de noile reglementari nucleare sau de planurile unor state de a nu se mai baza atat de mult pe energia atomica, in lumina crizei nucleare japoneze.

Toshiba, care detine Westinghouse, estima anterior ca aceste comenzi nucleare ar totaliza 12,2 miliarde de dolari. Gigantul industrial a mai spus ca licitatiile Chinei pentru patru reactoare AP1000 vor avea loc asa cum au fost planificate.

Dar tari precum SUA, Japonia sau statele membre ale Uniunii Europene (UE) si-ar putea reconsidera planurile nucleare.

Un cutremur masiv de 9 grade a lovit Japonia in data de 11 martie, cauzand o criza nucleara in tara. Toshiba a furnizat unele componente la centrala de la Fukushima, detinuta de Tokyo Electric Power (Tepco), cea mai mare companie de utilitati a Asiei. Toshiba ajuta TEPCO la managerierea crizei.

Japonezii au confirma ca in urma dezastrului avut loc, combustibilul nuclear din trei reactoare de la Fukushima s-a topit.

×