x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Criza începe să muşte în siderurgie: ArcelorMittal opreşte un furnal la Galaţi din cauza scăderii cererii

Criza începe să muşte în siderurgie: ArcelorMittal opreşte un furnal la Galaţi din cauza scăderii cererii

de Daniel Ionaşcu    |    06 Dec 2011   •   13:53

ArcelorMittal va inchide Furnalul 3 de pe platforma combinatului de la Galati din cauza scaderii cererii la nivel mondial, ca urmare a crizei datoriilor.

Compania a inceput azi operatiunile, in conditiile in care instalatia este deja oprita dar mentinuta la cald. Manevrele vor dura cateva zile iar inchiderea Furnalului 3 nu presupune disponibilizari, muncitorii din fluxul de productie fiind relocati in alte sectii.

Furnalul 3 are o capacitate anuala de un milion de tone fonta iar dupa oprirea sa combinatul galatean va mai opera doar cu Furnalul 5, care poate produce pana la doua milioane tone fonta pe an. Acesta a fost repornit in aceasta toamna, dupa ce a fost reinzidit.

"ArcelorMittal Galati are in vedere oprirea temporara a Furnalului 3 la mijlocul lunii noiembrie, in vederea adaptarii productiei la cererea pietei', declara recent Dorian Dumitrescu, directorul de imagine al combinatului.

Este posibil ca in conditiile scaderii comenzilor pe piata siderurgica, Furnalul 3 sa nu mai fie repornit curand, urmand ca Furnalul 5 sa fie folosit la capacitatea maxima.

"Directorul general ArcelorMittal Galati nu ne-a spus care va fi perioada pentru care va fi oprit Furnalul 3. Din informatiile pe care le am, parerea mea este ca furnalul va fi pornit doar cateva luni in cursul anului viitor, si anume in perioada de vara', a declarat, Gheorghe Tiber, liderul sindicatului "Solidaritatea' al sideurgistilor.

×