x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Culmea bancherilor: HSBC, cea mai mare bancă din Marea Britanie, a vândut obligaţiuni pe 5 ani unor bătrâni de peste 80 de ani

Culmea bancherilor: HSBC, cea mai mare bancă din Marea Britanie, a vândut obligaţiuni pe 5 ani unor bătrâni de peste 80 de ani

de Daniel Ionaşcu    |    05 Dec 2011   •   13:59

HSBC, cea mai mare banca din Marea Britanie, a fost amendata cu 10,5 milioane de lire sterline de catre Autoritatea pentru Servicii Financiare (Financial Services Authority – FSA, nr) pentru ca a vandut "produse nepotrivite' unui numar de circa 2.500 de batrani, scrie The Guardian.

Aceasta este cea mai mare amenda data vreodata de catre autoritatile de reglementare din City-ul londonez pentru acest tip de incalcare a regulilor.

NHFA, o subsidiara a bancii, se mai asteapta sa plateasca o suma suplimentara de 29,3 milioane de lire in compensare pentru modul in care a sfatuit batranii – care aveau o varsta medie de 83 de ani.
Acestora li s-au pus sub nas pentru investitii obligatiuni care sa-i ajute sa plateasca pentru ingrijirea pe termen lung. In multe cazuri, oamenii nu au mai apucat sa-si vada banii din cauza ca au murit.

Aproape 285 de milioane de lire sterline au fost investite in produsele respective, sugerand ca media pe fiecare client a fost de 115.000 de lire.

Autoritatile spera ca amenda sa serveasca drept avertizare pentru alte companii care au avut acest comportament iar amenda a fost cu 30% mai mare daca banca n-ar fi cooperat in investigatie.

×