x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să organizezi o petrecere: ghidul definitiv

Cum să organizezi o petrecere: ghidul definitiv

13 Dec 2023   •   18:45
Cum să organizezi o petrecere: ghidul definitiv

Sigur știi să organizezi o petrecere grozavă? Dacă răspunsul este „nu” ești în locul potrivit! În acest articol vă voi explica pas cu pas cum să organizați o petrecere

Oricât de simplu ți s-ar părea să organizezi o petrecere potrivită, nu este deloc. Nu există organizatori de evenimente degeaba, iar ce trebuie să știi încă de la început că vei avea nevoie de diverse obiecte care să înfrumusețeze petrecerea, de la baloane la veselă sau ghirlande.

Sunt atât de multe lucruri la care să te gândești încât ar înnebuni chiar și pe cea mai organizată persoană, iar lucrurile se complică proporțional cu numărul de invitați!

Iată de ce, dacă plănuiești să organizezi o petrecere, oricare ar fi aceasta, îți recomand să citești acest articol.

Sunt cateva aspecte care absolut nu trebuie trecute cu vederea  atunci cand se organizeaza un eveniment de acest gen. Le vom vedea pe toate, una după alta.

  • Tipul de petrecere pe care doriți să o organizați (ce)
  • Bugetul pe care sunteți dispus să-l cheltuiți (cât)
  • În ce locație vrei să sărbătorești (unde)
  • Data și ora evenimentului (când)
  • Pe cine să invit (pe cine)
  • Setări și divertisment  (cum să)

Cum se organizează o petrecere: alege tipul

Sunt atât de multe tipuri de petreceri, ține de tine să decizi pe care ai vrea să o organizezi.

Este petrecerea clasică, inevitabilă și atemporală. Indiferent dacă împliniți 18 sau 40 de ani, o petrecere frumoasă cu prieteni și rude nu strică niciodată.

Ceea ce diferențiază petrecerea aniversară de toate celelalte sunt două lucruri: tortul și cadourile. Așteaptă-te să primești cadouri, dar invitații tăi se vor aștepta la un tort frumos și poate la niște vin spumant pentru a sărbători împreună.

Mulți aleg, în schimb, să sărbătorească într-o locație exclusivă a evenimentului, cu tot ce este necesar pentru a organiza o petrecere grozavă de aniversare.

Particularitatea acestei petreceri constă în culoarea alegerea de decoratiuni petrecere, care trebuie să fie strict roșii!

Rosul este culoarea absolvirii, la fel ca albul pentru nunti, asa ca invitatiile, tortul si decoratiunile trebuie sa aiba aceasta nuanta.

Petrecere de aniversare

 

Petrecerea aniversară este un clasic: fie că este pentru nunta de argint, nunta de aur sau pur și simplu pentru a sărbători orice aniversare a nunții, sărbătorirea dragostei este o necesitate.

Tipul de petrecere pe care vrei să-l organizezi este evident ales de cuplu de comun acord. Sunt cei care preferă să se răsfețe cu o zi la spa, cei care pleacă în excursie de câteva zile sau cei care preferă să ia o masă veselă cu prietenii și rudele.

Petrecere de Halloween

Cum  să organizezi o petrecere tematică originală? Trebuie să fii creativ  și să ai multă imaginație.

Sugestia, totuși, este să alegeți o temă care să nu fie prea complexă de creat. De exemplu, dacă alegi tema Vestului Sălbatic, nu toată lumea ar putea avea acasă hainele sau accesoriile potrivite pentru a fi „tematice”.

Gândiți-vă la ceva simplu, de exemplu, o petrecere neagră sau o altă idee bună pentru o petrecere tematică de vară ar putea fi o petrecere Toga. La urma urmei, tot ce ai nevoie este un cearșaf alb acasă pentru a face o togă foarte simplă. Procesul este simplu și rapid și mai presus de toate economic.

Un alt sfat pe care ți-l pot da dacă vrei să organizezi o petrecere tematică este să alegi o temă largă, care să permită și interpretări diferite. Astfel toată lumea se va putea adapta mai ușor și nu va trebui să meargă la cumpărături pentru haine și accesorii înainte de a se prezenta la petrecerea ta.

Cât ești dispus să cheltuiești? Stabilește-ți bugetul

Cred că nu va fi necesar să vă spun că, inevitabil, dacă vă decideți să organizați o petrecere va trebui să acoperiți și majoritatea cheltuielilor acesteia.

Dar ce fel de cheltuieli?

Ei bine, trebuie să luați în considerare că vor fi mai multe. Pe scurt, acestea ar putea fi acestea:

Închirierea locației: nu trebuie neapărat să închiriezi o locație pentru a-ți organiza petrecerea, dar dacă te hotărăști să faci asta, să știi că, evident, ți se va cere o sumă de bani.

Cheltuieli cu alimente: nu poți scăpa de acest tip de cheltuială. Fie că vă decideți să închiriați o locație și să apelați la serviciul lor de catering, fie că preferați să vă bazați pe un catering extern sau poate să vă gătiți acasă pentru oaspeții dvs., știți că va trebui să plătiți pentru asta din propriul buzunar

Costuri de instalare: De asemenea, în acest moment lucrurile pot fi foarte diferite în funcție de alegerea dvs. Dacă alegeți o locație nu va trebui să vă gândiți la instalații. Cel mult veți putea vorbi cu managerii pentru a sugera anumite tipuri de configurare. Dacă, totuși, doriți să sărbătoriți acasă, atunci va trebui să cumpărați niște decorațiuni, va trebui să vă asigurați că aveți farfurii, pahare și scaune disponibile pentru toată lumea și poate închiriați un sistem de sonorizare pentru ocazie.

×