x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cursul euro a depăşit 3,7 lei

Cursul euro a depăşit 3,7 lei

de Jurnalul National    |    14 Ian 2008   •   00:00

Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României a atins, luni, nivelul maxim din ultimii aproape trei ani, de 3,7106 lei/euro, după ce moneda naţională a continuat să se deprecieze în prima parte a şedinţei interbancare.

Cursul de referinţă anunţat de Banca Naţională a României a atins, luni, nivelul maxim din ultimii aproape trei ani, de 3,7106 lei/euro, după ce moneda naţională a continuat să se deprecieze în prima parte a şedinţei interbancare. Un nivel mai ridicat a fost atins la 17 februarie 2005, când BNR a cotat un euro la 3,8026 lei. “Aşteptăm discursul ministrului Vosganian (ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian - n.r) referitor la deficitul bugetar. Ne aşteptăm ca rata să mai crească pe parcusul zilei de astăzi”, a spus un dealer. Moneda naţională a continuat să se deprecieze comparativ cu cea europeană, cursul de schimb urcând în prima oră de tranzacţionare de luni până la 3,7250 lei/euro, pe fondul transferării unor volume destul de mari, potrivit dealerilor. La deschiderea pieţei, rata de schimb se situa la 3,6985 lei/euro, după ce ultimele transferuri de la sfârşitul săptămânii trecute s-au perfectat la 3,6720-3,6770 lei/euro. “Se continuă tendinţa de depreciere a monedei naţionale, ca urmare a sentimentului negativ existent pe piaţă”, a afirmat alt dealer.
Valutele din regiune au evoluţii mixte şi variaţii reduse. La finele săptămânii trecute, banca centrală a anunţat un curs de referinţă de 3,6621 lei/euro, în coborâre cu circa doi bani. Pentru moneda americană, referinţa a fost de 2,4788 lei, faţă de 2,5079 lei/dolar în ziua precedentă.

  •   Mediafax




×
Subiecte în articol: economic